x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criza cerealelor din Ucraina: Rutele de export prin România și Polonia revin în atenția lumii!

Criza cerealelor din Ucraina: Rutele de export prin România și Polonia revin în atenția lumii!

31 Oct 2022   •   11:00
Criza cerealelor din Ucraina: Rutele de export prin România și Polonia revin în atenția lumii!

Rutele de export pentru cerealele din Ucraina care trec prin România și Polonia revin în atenția lumii, după ce Rusia a anunțat că se retrage din acordul privind transportul pe Marea Neagră.

Autoritățile din Franța încearcă să asigure o linie terestră pentru transportul cerealelor ucrainene, a declarat, luni, ministrul francez al agriculturii, potrivit Sky News.

Astfel, exporturile de cereale ar urma să ajungă în Europa prin Polonia sau România.

„Căutăm să vedem dacă, în cazul în care nu poate trece prin Marea Neagră, dacă poate trece în schimb prin rute terestre, (...) în special analizând rutele terestre prin România și Polonia. Vom continua să lucrăm pentru un sistem care să nu ne pună în mâinile și în voia bună, sau în acest caz în voia rea, a lui Vladimir Putin", a declarat ministrul Marc Fesneau, la Radio RMC.

Rusia și-a suspendat participarea la acordul ONU privind cerealele pentru un „termen nedefinit", după ceea ce a susținut că flota sa din Marea Neagră a fost atacată de drone ucrainene.

ONU, Turcia și Ucraina au decis să mențină acordul privind cerealele din Marea Neagră și au convenit ca 16 nave să plece luni din porturile Ucrainei.

Prețurile grâului și porumbului au crescut luni în urma retragerii Rusiei din acord.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rute transport cereale