x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crucea sfințită, adusă la mal de un angajat ISU

Crucea sfințită, adusă la mal de un angajat ISU

06 Ian 2018   •   14:24
Crucea sfințită, adusă la mal de un angajat ISU

 Un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a ajuns, sâmbătă după-amiază, primul la crucea sfinţită aruncată în Dunăre de episcopul Visarion al Tulcei, la sfârşitul ceremoniei religioase oficiată pe faleză de Bobotează. 

În vârstă de 37 de ani, Pavel Cacencu lucrează de 11 ani la ISU Delta, a mai încercat până în prezent de 10 ori să prindă crucea din busuioc aruncată în Dunăre şi a mai reuşit acest lucru de două ori. 

"Este pentru a treia oară când prind crucea. Este un moment de bucurie. Suntem cu toţii creştini şi merită să participi la acest eveniment. Eu sunt o persoană credincioasă şi cred că am noroc, în general", a declarat presei Cacencu. 

Toţi cei 10 tineri care sâmbătă au înotat în Dunăre pentru a aduce la mal crucea din busuioc sfinţită de episcopul Visarion au primit cadouri din partea Episcopiei şi a Consiliului Judeţean (CJ) în semn de apreciere pentru credinţa lor. 

"Ne-am bucurat că şi anul acesta zece tineri s-au aruncat în apele reci ale Dunării pentru a recupera cinstita cruce pe care am aruncat-o, după o veche tradiţie, în fluviu. I-am premiat din partea Episcopiei şi a Consiliului Judeţean, arătând prin aceasta dragostea şi recunoştinţa noastră faţă de bărbăţia şi curajul lor", a afirmat episcopul Visarion. 

Câteva mii de persoane au asistat pe faleza Dunării la slujba Aghesmei celei Mari oficiată de episcop, iar la sfârşitul serviciului religios au primit sticle cu apă sfinţită. 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, peste 50 de lucrători ai instituţiei au asigurat sâmbătă măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor prilejuite de Bobotează pe faleza municipiului şi în 10 lăcaşuri de cult din judeţ.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: isu tulcea crucea sfintita boboteaza