x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSAT: România şi-a respectat toate angajamentale pentru aderarea la spaţiul Schengen

CSAT: România şi-a respectat toate angajamentale pentru aderarea la spaţiul Schengen

30 Sep 2010   •   00:00

Membrii CSAT au discutat, azi, despre aderarea României la spaţiul Schengen, concluzia fiind că ţara noastră şi-a respectat toate angajamentele la acest capitol. "În cadrul şedinţei au fost trecute în revistă rezultatele foarte bune ale evaluărilor realizate de către Comisia Europeană şi au fost stabilite priorităţile de acţiune pentru perioada următoare. Concluzia discuţiilor au fost că România şi-a respectat toate angajamentele la acest capitol", se arată în comunicat.

De asemenea, Preşedintele Traian Băsescu a arătat, în şedinţa CSAT de joi, că MAI trebuie să intervină în forţă în cazul violenţelor provocate de clanuri sau grupări din zona crimei organizate şi să manifeste toleranţă zero în situaţiile în care se aduce atingere demnităţii şi integrităţii personalului MAI.

Preşedinţia menţionează că în şedinţa CSAT a fost discutată şi aprobată Strategia Naţională de Ordine Publică care stabileşte ansamblul obiectivelor majore pe termen mediu în domeniul ordinii publice.

"A fost stabilită ca prioritate în domeniul ordinii publice pentru perioada 2010 - 2013 intensificarea activităţii împotriva fenomenului infracţional, în special asupra criminalităţii organizate şi transfrontaliere şi terorismului. Preşedintele Traian Băsescu a precizat că Ministerul Administraţiei şi Internelor trebuie să intervină în forţă în cazul violenţelor provocate de clanuri sau grupări din zona crimei organizate. În acest sens, preşedintele României a accentuat necesitatea unei politici de toleranţă zero în cazul încălcării legii, inclusiv în situaţiile în care se aduce atingere demnităţii şi integrităţii fizice a personalului M.A.I.", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt ministrul Apărării, ministrul Administraţiei şi Internelor, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ministrul Finanţelor Publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator