x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cseke Attila: Toate jaloanele din PNRR care au revenit MDLPA sunt îndeplinite

Cseke Attila: Toate jaloanele din PNRR care au revenit MDLPA sunt îndeplinite

30 Iun 2022   •   18:05
Cseke Attila: Toate jaloanele din PNRR care au revenit MDLPA sunt îndeplinite

Toate jaloanele din PNRR care au revenit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei până la sfârşitul trimestrului II al anului 2022 au fost îndeplinite, iar apelul de proiecte pe Fondul Local este închis în avans cu o lună şi jumătate, a anunţat joi ministrul Cseke Attila.

Este vorba despre stadiul jaloanelor care reveneau MDLPA, până la sfârşitul trimestrului II al anului 2022, respectiv lansarea de proiecte de investiţii cu ziua de 30 iunie, ora 10,00.

"Până în 30 iunie 2022, Ministerul Dezvoltării a avut de îndeplinit 20 de jaloane în PNRR. Pe trimestrul II, adică perioada 1 aprilie - 30 iunie, Ministerul Dezvoltării a avut de îndeplinit 17 jaloane, dintre care unele jaloane se regăsesc pe alte componente, dar sarcina a fost a Ministerului Dezvoltării, cele mai multe jaloane care reveneau unui minister în trimestrul II al anului 2022. Şi cu ziua de astăzi toate jaloanele sunt îndeplinite. Mai mult decât atât, jalonul pentru lansarea apelului de proiecte pe Fondul Local, care era cu termen 30 iunie, adică astăzi trebuia să-l lansăm, suntem într-un avans de o lună şi jumătate, în sensul în care astăzi închidem apelul de proiecte care fost lansat în 16 mai", a declarat Cseke Attila, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MDLPA.

El a amintit că MDLPA a lansat, anul trecut, un program amplu de construcţie de creşe în ţară, în condiţiile în care există un număr foarte redus de creşe care funcţionează astăzi în România în sistemul de stat.

"Avem 395 de creşe de stat cu un număr de 16.096 de locuri, ceea ce înseamnă că procentul este de sub 4% locuri disponibile pentru copii cu vârsta cuprinsă intre 0 şi 3 ani. Anul trecut am aprobat conform unor reguli simple 138 de creşe pentru toate municipiile din ţară. (...) Ceea ce facem astăzi în PNRR priveşte două operaţiuni din acest apel de proiecte - şi anume 64 de proiecte de investiţii care sunt în stadiu avansat sau putem să le numim proiecte mature (...) Avem aici componenta cu cele mai multe proiecte mature din PNRR, adică din 124 de creşe ce vrem să construim în aceasta componentă de construire de creşe prin PNRR, 64 sunt proiecte mature pe care le preluăm din finanţarea de la bugetul de stat şi le aducem în finanţare europeană. (...) Apelul de proiecte este deschis de astăzi, de la ora 10,00. pe platforma digitala a Ministerului Dezvoltării (...) până în 30 iulie, ora 23,59", a precizat Cseke Attila.
 

×
Subiecte în articol: cseke attila