x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM: Declaraţia lui Vadim Tudor că Becali ar fi închis pe nedrept aduce atingere independenţei sistemului judiciar

CSM: Declaraţia lui Vadim Tudor că Becali ar fi închis pe nedrept aduce atingere independenţei sistemului judiciar

20 Noi 2013   •   19:21
CSM: Declaraţia lui Vadim Tudor că Becali ar fi închis pe nedrept aduce atingere independenţei sistemului judiciar

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit că o declaraţie pe care Corneliu Vadim Tudor a susţinut-o în Parlamentul European (PE), potrivit căreia "George Becali este închis pe nedrept", "aduce atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său".

 CSM şi-a însuşit, astfel, un raport al Inspecţiei Judiciare cu privire la aceste afirmaţii.

În acest raport se precizează că "declaraţia făcută la data de 09.09.2013 de către parlamentarul european Corneliu Vadim Tudor, chiar dacă nu se precizează în mod expres, a vizat atribuţiile de anchetă şi de avocat al poporului recunoscute Parlamentului European, într-un domeniu atât de important şi de sensibil cum este cel al independenţei justiţiei. Declaraţia domnului Corneliu Vadim Tudor este evidenţiată pe site-ul oficial al Parlamentului European, respectiv http://www.europarl.europa.eu, fiind preluată ulterior de agenţiile de presă", conform CSM.

Corneliu Vadim Tudor a postat pe Facebook un discurs pe care l-a susţinut pe 9 septembrie în Parlamentul European şi în care afirma că Gigi Becali este închis pe nedrept.

"Europa îl cunoaşte pe fostul nostru coleg George Becali mai mult în calitatea sa de patron al celebrei echipe de fotbal Steaua Bucureşti. Ei, bine, acest om a fost arestat şi condamnat, în mod samavolnic, în nişte dosare inventate! De ce? Foarte simplu: cineva a vrut să pună mîna, în scop electoral, pe echipa Steaua! (...)Dar sufletul şi finanţatorul Stelei e în temniţă, complet nevinovat, el fiind împiedicat să se ocupe de această campanie! Iată unul dintre motivele pentru care Justiţia din România e «oaia neagră» a Europei", spunea Vadim Tudor, la Strasbourg, potrivit postării.

Cu acelaşi prilej, Vadim Tudor cerea eliberarea lui Becali. (Mediafax)

×