x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu 30% mai puțini turiști pe litoralul românesc, în vara lui 2020, din cauza pandemiei

Cu 30% mai puțini turiști pe litoralul românesc, în vara lui 2020, din cauza pandemiei

22 Sep 2020   •   10:27
Cu 30% mai puțini turiști pe litoralul românesc, în vara lui 2020, din cauza pandemiei

Vara anului 2020 a fost cel mai slab sezon din ultimii zece ani pe litoralul românesc. Hotelierii susțin că au avut cu 30% mai puţini turişti, ca în una din cele mai ploioase veri. Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România mărturisesc că sezonul estival de anul acesta a fost unul atipic, care a debutat foarte târziu comparativ cu anii trecuţi, la începutul lunii iunie, după încheierea stării de urgenţă.

Cele trei luni de vară au reprezentat pentru litoralul românesc o scădere de 30% a numărului de turişti comaprativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Iulie, august şi prima jumătate a lunii septembrie au fost perioadele preferate de turişti pentru petrecerea vacanţei atât în ţară, cât şi către destinaţii externe precum Grecia, Bulgaria şi mai târziu Turcia. În ţară, litoralul românesc a fost preferat de turiştii români, urmat de Delta Dunării şi zona montană. În ceea ce priveşte litoralul românesc, în acest sezon estival s-a înregistrat o scădere de 30% a numărului de turişti faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de 35% a încasărilor“, au declarat pentru ZF reprezentanţii ANAT.

Cele mai căutate staţiuni de pe litoral, în pandemie, au fost Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Vama Veche. O treime din turiştii de la mare au fost bucureştenii.

 

×
Subiecte în articol: litoral turişti