x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu ce cadouri merge Ponta la Vatican

Cu ce cadouri merge Ponta la Vatican

01 Mar 2014   •   12:28
 Cu ce cadouri merge Ponta la Vatican

Premierul Victor Ponta, care se afla într-o vizită oficială la Roma, este primit la această oră de Papa Francisc, dupa ce a avut o întrevedere cu omologul său Matteo Renzi şi a participat la o reuniune a socialiştilor europeni, informează Antena3.ro.

Ponta a marturisit ca este onorat ca va fi primit de Suveranul Pontif: "Sunt onorat ca voi fi primit de Sanctitatea Sa Papa Francisc. Voi transmite un mesaj din partea romanilor si ii voi oferi un cadou de la Patriarhul Daniel. Ii voi multumi ca, in Italia, românii pot folosi lăcaşurile de cult de care au atata nevoie si îi voi garanta că toleranţa şi egalitatea este garantată în România pentru toţi credincioşii romano-catolicişsi greco-catolici"

Ponta a spus ca Patriarhul Daniel i-a trimis Papei Francisc o icoana si ca el personal ii va darui un cadou Suveranului Pontif, mentionand ca est vorba despre un tricou al lui Gheorghe Hagi, semnat de acesta.

"M-am inspirat din faptul că a primit un cadou de la presedintele Braziliei, doamna Rousseff, aşa încât, alaturi de icoana de la Patriarh, o să fie un cadou mai personalizat din punctul de vedere al Romaniei", a afirmat Ponta.

 

×