x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu o alcoolemie de 0,8 la mie, ofiţerul Sanda, beat la volan a distrus 4 maşini

Cu o alcoolemie de 0,8 la mie, ofiţerul Sanda, beat la volan a distrus 4 maşini

de Gabriela Mladin    |    12 Ian 2012   •   17:10
Cu o alcoolemie de 0,8 la mie, ofiţerul Sanda, beat la volan a distrus 4 maşini

Ofiterul de la Investigarea Fraudelor Gorj, Minel Sanda a reusit performanta sa distruga ieri patru masini, aflate in trafic. Politistul nu se afla la serviciu si, dupa ce a consumat mai multe pahare cu alcool s-a urcat la volanul masinii sale, o Skoda, si a facut ravagii. Testat cu etilotestul, ofiterul prezenta o alcoolemie de 0,80 in aerul expirat. Colegii sai i-au intocmit dosar penal, iar acesta risca sa fie dat afara din Politie.

Politistul era in civil cand a produs accidentul si se afla in concediul de odihna pentru cateva zile. Aflat in trafic, politistul a intrat pe contrasens lovind frontal o duba, insa pana atunci a facut zob doua taximetre pe de marginea drumului. Martorii povestesc ca politistul abia se tinea pe picioare cand a iesit din masina sa, o Skoda, distrusa si ea in accident. "Este mort de beat, nici nu poate vorbi. Ne-am trezit cu el ca a pus frana brusc, a intrat in doua taxiuri din parcare si apoi a ricosat, a intrat pe contrasens si s-a dus in duba", povestesc martorii.

Alcoolemie de 0,8 la mie!
Imediat ce au aflat ca accidentul a fost produs de un coleg de-al lor, politistii au venit la fata locului. Chiar seful Serviciului Politiei Rutiere, Sergiu Posea, a venit sa constate alcoolemia ofiterului. Dupa ce a suflat in etilotest, politistii de la Rutiera aveau sa constate ca Minel Sanda are o alcoolemie de 0,8 la mie in aerul expirat. Iar asta ii va aduce mari probleme ofiterului de la Investigarea Fraudelor.
"A fost testat cu etilotestul si avea o alcoolemie de 0,8 la mie in aerul expirat. Este ofiter in cadrul IJP Gorj si i s-a intocmit dosar de cercetare penala", a comunicat Sergiu Posea, sef serviciul Politiei Rutiere Gorj.

Risca pana a 5 ani de inchisoare!
Colegii lui de serviciu i-au retinut imediat permisul de conducere si i-au intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. El risca sa stea in spatele gratiilor intre un 1 si 5 ani.

Daca nu producea evenimentul rutier, probabil ca ofiterul trecea neobservat. Cu siguranta colegii lui l-ar fi lasat sa treaca fara sa-i testeze alcoolemia, fiind un adevarat pericol public pe strazi. In locul masinilor puteau sa fie oameni. A avut noroc din acest punct de vedere, ca doar a distrus cateva masini. Pagubele sunt mari, insa cele mai mari probleme le va avea la serviciu.

×
Subiecte în articol: politist beat la volan