x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu trafic, fără trafic!

Cu trafic, fără trafic!

de Mara Raducanu    |    09 Mai 2009   •   00:00
Cu trafic, fără trafic!
Sursa foto: Marin Raica/Editura Intact

Pagina de trafic revine de astăzi în Jurnalul Naţional. Ne propunem să fim ghidul românului de rând! Vă vom spune pe unde nu se circulă şi de ce. De la noi veţi afla unde sunt radarele şi pe ce drumuri naţionale se lucrează. Vom urmări pe ce proiecte fanteziste se duc banii de la bugetul de stat sau banii europeni. Vom sancţiona cu ajutorul dumneavoastră ţopârlănia în trafic şi îi vom "amenda", cu sau fără poliţişti, prin puterea condeiului, pe cei care îşi bat joc de lege.

Nu mai este un secret pentru nimeni că circulaţia de la noi îţi dă fiori şi îi ridică tensiunea şi celui mai calm dintre pământeni. Nu mai miră pe nimeni că oamenii au ajuns să se omoare cu topoarele în trafic, că şoferii se înjură fără drept de apel, că poliţiştii sunt de multe ori prea neputincioşi sau că semafoarele merg după soare. Deşi se strigă în gura mare că la noi criza e în floare, pe zi ce trece descoperim cu stupoare că se circulă din ce în ce mai rar pe jos. În timp ce numărul de maşini creşte simţitor.

JOS CU ŢOPÂRLĂNIA ÎN TRAFIC!
Pieton, conducător auto, organ al legii sau simplu participant la trafic. Fiecare dintre noi a trăit şi a simţit pe propria-i piele ce înseamnă să te lupţi cu traficul. Mai ales cu cel din Bucureşti. Fie că eşti într-o maşină de mii de euro, în tramvai, în troleu sau pur şi simplu pieton, "bătălia" este aceeaşi. Am simţit - greu, ce-i drept - cum e să suportăm ţopârlănia şmecherilor care, prin puterea banului, au uitat să mai treacă pe la şcoala de educaţie rutieră şi totodată au "lipsit" de la orele de condus.

Am suferit, fără să fim noi cei implicaţi, când pe trecerea de pietoni zăceau tineri omorâţi din cauza vitezei unor şoferi inconştienţi. Rubrica noastră va explica şi va trata "bubele" din trafic, prin prisma poveştilor primite de la dumneavoastră. Vom pune, împreună cu dumneavoastră, umărul la salvarea unei vieţi. Aici, cu noi, prin noi puteţi vorbi deschis. Fără teamă, fără ruşine. Nu dăm amenzi şi nu vă oprim la culoarea roşie. Încercăm doar să vă facem partenerii noştri la luptă. Şi de ce nu, ne propunem să câştigăm războiul cu traficul!

SANCŢIONĂM NEDREPTATEA
Pentru nevoile noastre şi promisiunile aleşilor vom privi peste "gardul" lucrărilor de infrastructură ce ar trebui să ne dea kilometri buni de autostrăzi. Vom veni în oraşele voastre şi voi ne veţi spune ce probleme aveţi. Vom urmări împreună câţi centimetri de beton se toarnă şi cum se pierd milioanele de euro între birocraţii şi licitaţii "cu dedicaţie".

 Vă vom spune de ce trăim în ţara regilor autostrăzilor când ele nu există. Vom înţelege de ce am pierdut contracte frumoase cu investitori străini numai pentru că statul nu este capabil să ridice un drum la standard european. Bucureştiul va intra şi el sub lupa noastră: străzi blocate, lucrări care nu se mai termină, trafic deviat.

Problemele voastre vor fi şi ale noastre. Fără promisiuni, doar noi şi drumurile noastre toate. Vă aşteptăm să ne croim propriul drum prin România promisiunilor fără sfârşit.


Scrieţi-ne la "Trafic greu"!
Nu mai suporţi traficul de coşmar? Te-au înnebunit blocajele rutiere?
Te sufocă maşinile? Semafoarele nu merg, iar vecinul de trafic te înjură de mama focului? Poliţistul din intersecţie te-a amendat pe nedrept? Ai fost martor la un accident cu urmări grave? Ţi s-a cerut fără ruşine şpagă? Ai văzut pe cineva cum aruncă chiştoace pe geamul maşinii? Sau pe cineva care a sărit la bătaie?

Acum nu mai trebuie să taci. Vorbeşte-ne cu încredere despre ce ţi s-a întâmplat în trafic la rubrica "Trafic greu!", la adresa traficgreu@jurnalul.ro sau prin poştă: Jurnalul Naţional - Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Sector 1, Bucureşti, pentru "Cetăţeanul în trafic"!




Buletin rutier
BUCUREŞTI
Ieşirea din Capitală spre munte a fost blocată ieri pentru câteva ore din cauza numărului mare de maşini care se îndreptau spre DN 1. Calvarul a început în jurul prânzului când coloana a ajuns până la Casa Presei Libere. Fiecare sfârşit de săptămână cu vreme bună face ca ieşirea prin nordul Bucureştiului spre munte să fie o adevărată provocare a nervilor, circulaţia fiind blocată ore în şir.

ADUNAŢII COPĂCENI
DN 5 care străbate Adunaţii Copăceni a intrat în atenţia IPJ Giurgiu. Conducătorii auto au fost avertizaţi că în şosea s-au format adevărate cratere care pot provoca accidente rutiere şi defecţiuni tehnice ale maşinilor. Mirela Gheţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu a precizat că, având în vedere aproprierea sezonului estival şi creşterea numărului de turişti care tranzitează DN 5 înspre Bulgaria sau Grecia, s-a cerut urgentarea reabilitării.

MAŞINĂ SUB TREN
Sfârşit cumplit pentru un bărbat de 40 de ani din Reşiţa, după ce maşina pe care o conducea

 

Atenţie, radar!
ÎN ŢARĂ (WEEK-END)
BACĂU: DN 2 - Nicolae Bălcescu, Cleja, Gheorghe Doja, Bogdan Vodă, Dumbrava şi Filipeşti; DN 2 G - Comăneşti, Ardeoani şi Scorţeni; DN 12 A - Comăneşti, Agăşi şi Ghimeş ; DN 11 - Oneşti, Oituz, Poiana Sărată, Sănduleni, Helegiu
BIHOR: DN 1 - Corniţel; DN 76 - Sudrigiu; DN 79 - Inand
ORADEA: Nufărului şi Şos. Borşului
BISTRIŢA-NĂSĂUD: DN 17 - Beclean, Uriu, Ciceu - Mihăeşti, Şintereag, Petru Rareş, Livezile, Viişoara, Şieu - Măgheruş, Localitatea Unirea, Tiha Bârgăului; DN 17 D - Năsăud, Salva, Chiuza; DN 15 A - Şieu - Măgheruş, Galaţii Bistriţei şi Teaca
BRAŞOV: DN 1 - Timişul de Sus, Braşov, Ghimbav, Codlea, Făgăraş; DN 13 - Feldioara, Rotpav, Rupea - Gară, Fişer
BUCUREŞTI (DOAR PE TIMP DE NOAPTE)
Şos. Kiseleff; Bd. Magheru; Bd. Catargiu; Calea Dorobanţilor;Bd. Iancu de Hunedoara; Bd. Unirii; Calea Văcăreştilor; Şos. Mihai Bravu; Şos. Virtuţii; Bd. Nicolae Grigorescu; Spl. Independenţei

 

Şosele cu probleme
DN 73D - (Vultureşti - Hârtieşti) km 26+970. Cauza - alunecare de teren cu afectarea părţii carosabile inclusiv a variantei amenajate.
DN 2N - (Ojdeni - lim. jud Buzău) km 52+200. Se circulă pe un sigur fir. Cauza - alunecare de teren pe partea stângă a drumului, pe o lungime de 40 de metri.
DN 7 - (Orăştie - Spini ) km 368+418. Se circulă pe varianta de serviciu. Cauza - lucrări de consolidare la un pod.
DN 1 - (Turda ) km 440+866 - km 441+366. Drum îngustat, restricţie de viteză la 40 km/h. Cauza - lucrările la autostradă
DN 13A - (Corund) km 51+600 - km 51+720. Se circulă cu viteză redusă de 30 km/h. Cauza - consolidare corp drum.
DN 2 - (Suceva) km 430+661 - km 430+801. Se circulă pe varianta de serviciu pe o lungime de 160 de metri. Cauza - lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Suceava
DN 22 - (Somova) km 162+644. Se circulă cu viteză redusă 30 km/h, drumul este îngustat. Circulaţia este alternativă, fiind dirijată prin semafoare în ambele sensuri pe un fir. Cauza - reabilitare pod.
DN 3 - (Constanţa) km 250 +662. Se circulă în ambele sensuri pe câte o bandă. Cauza - lucrări la sens giratoriu fost izbită în plin de un tren personal şi târâtă 200 de metri. Omul tocmai plecase de la muncă şi mergea cu maşina spre casă, la Reşiţa. Avea mai puţin de 40 de kilometri, nimeni nu îşi explică de ce bărbatul nu a oprit când a ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată. Trenul a târât maşina 200 de metri, astfel că şoferul nu a mai avut nici o şansă.

×
Subiecte în articol: cauza trafic circula