x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CU TRENUL LA VOT /Studenţii au luat cu asalt Gara de Nord

CU TRENUL LA VOT /Studenţii au luat cu asalt Gara de Nord

de Elena Stan    |    28 Noi 2008   •   00:00

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani au luat cu asalt Gara de Nord din Bucureşti pentru a profita de călătoria gratuită ce le-a fost pusă la dispoziţie de Ministerul Transporturilor prin intermediul CFR Călători.

Astfel, în perioada 28 noiembrie- 1 decembrie, toţi tinerii pot călători gratis cu trenurile personal, accelerat şi rapid, la clasa a doua, către localitatea unde îşi au domiciliul. Pentru a putea beneficia de această călătorie dus-întors, tinerii

trebuie doar să se prezinte la casa de bilete cu buletinul pentru a demonstra că se îndreaptă către casă. “S-a decis în ultima şedinţă de Guvern să se ofere posibilitatea tinerilor cu vârstă cuprinsă între 18 şi 25 de ani să meargă acasă cu trenul, gratis, să voteze. Acest serviciu este valabil pe termen limitat o singură dată”, ne-a explicat Alexandru Noapteş, directorul CFR călători. Măsura luată de autorităţi vizează prezenţa tinerilor la vot în ziua de duminică, 30 noiembrie. “Pentru a beneficia de călătoria gratuită, tinerii trebuie să prezinte la casa de bilete buletinul. Biletele se eliberează începând de azi (n.r. – ieri). Acestea sunt valabile la dus în data de 28, 29 şi 30 noiembrie, iar pentru întors la 30 noiembrie şi 1 decembrie. Biletul nu poate fi folosit după această dată”, ne-a explicat funcţionarul care oferă informaţii în Gara de Nord.

BENEFICIARII
Tinerii s-au înghesuit la casele de bilete încă de dimineaţă, de la prima oră, pentru a fi siguri că pot prinde un bilet la trenul mult dorit, care să îi ducă acasă. “Este binevenită decizia autorităţilor de a ne oferi această şansă de a călători gratis, fie ea şi o dată pe an. Având în vedere că suntem din Iaşi, iar preţul unei călători este cam mare, e numai bine să mergem acasă cu ocazia alegerilor. Eu am la mine mai multe buletine şi sper să pot lua bilete pentru toţi colegii mei”, ne-a declarat o tânără care stătea la coadă la casa de bilete. Nu toţi tinerii vor merge neapărat şi la vot, chiar dacă beneficiază de călătoria gratuită cu trenul. “E bine că mergem acasă gratis cu ocazia alegerilor, însă nu ştim dacă vom merge şi la vot. Sper că nu e obligatorie prezenţa la vot”, ne-a declarat un tânăr din Galaţi, care pleca fericit cu biletele gratuite.

×
Subiecte în articol: observator