x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CU VACA LA DOZATOR / Nu daţi banii pe prostii - Daţi lăpticu’ la copii

CU VACA LA DOZATOR / Nu daţi banii pe prostii - Daţi lăpticu’ la copii

25 Feb 2009   •   00:00

Călcând în picioare crizele în care se zbate economia mondială şi toate problemele conexe ce afectează direct producătorii agricoli din România, un crescător de vaci din Sebeş a rezolvat problema crizelor de stomac şi de nervi ale călătorilor, amplasând un dozator de lapte într-o staţie de autobuz.



De ce-ar sta cu mâinile-n sân în aşteptarea cumpărătorilor şi a contractelor cu diverşi comercianţi, când e mult mai eficient să legi vaca direct la dozator şi s-o aşezi în drumul consumatorilor? Agenţia Mediafax anunţă că bărbatul, care are o fermă de 150 de vaci la Lancrăm, şi-a adus un dozator de lapte tocmai din Elveţia şi l-a montat în centrul Sebeşului. Afacerea l-a costat circa 8.000 de euro, bani pe care fermierul speră să şi-i recupereze într-un an.

LA STICLĂ ŞI LA PAHAR. Dozatorul este alimentat zilnic cu 100 de litri de lapte, la preţul de 2,5 lei pe litru, mult sub valoarea din magazine. Trecătorii îl pot cumpăra şi la pahar, cu 50 de bani pentru 200 de mililitri. Laptele rămas la sfârşitul zilei în dozator este retras de la vânzare, urmând să fie transformat în brânză.






×
Subiecte în articol: observator