x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Culmea erorii de pilotaj, pe un aeroport american

Culmea erorii de pilotaj, pe un aeroport american

21 Noi 2013   •   17:24
Culmea erorii de pilotaj, pe un aeroport american
Sursa foto: wikipedia.org

Un avion cargo Boeing 747 Dreamlifter a ramas blocat, miercuri, pe un mic aeroport din Kansas (SUA) pe care a aterizat, se pare, din greseala - informeaza BBC.

Uriasa aeronava se indrepta spre baza fortelor aeriene McConnell, din Wichita, dar a aterizat alaturi, pe aeroportul Colonel James Jabara.
Inca nu se stie cum a reusit sa se opreasca in siguranta la sol, dar presa locala scrie ca avionul ar fi mult prea mare pentru a decola: pista are o lungime de 1.860 de metri, iar Jumbo Jet-ului ii trebuie in mod normal una de 2.780 pentru a se ridica - ce-i drept, cu incarcatura maxima.

Ziaristii americani spun ca Boeing spera sa-si recupereze avionul-gigant de pe micutul aeroport si a trimis un remorcher care sa-l intoarca pe pista. Nu a fost, insa, cea mai buna zi pentru compania Boeing: remorcherul s-a defectat pe drum.

Boeing 747 Dreamlifter are 71 de metri lungime, 21 inaltime, o anvergura de 64 de metri si poate decloa cu o greutate maxima de 364 de tone. Boeing foloseste acest aparat pentru a transporta din diverse locatii componente asamblate de mari dimensiuni pentru construirea unui alt avion al sau, 787 Dreamliner.

Municipalitatea din Wichita a comunicat ca, in incidentul din Kansas, nicio persoana nu a fost ranita si nu s-au inregistrat pagube materiale.

×