x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cultură de canabis descoperită în România (VIDEO)

Cultură de canabis descoperită în România (VIDEO)

05 Iun 2015   •   17:54
Cultură de canabis descoperită în România (VIDEO)

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş şi ofiţeri de poliţie judiciară au depistat o cultură de canabis, amenajată într-o hală din comuna Copalnic Mănăştur, judeţul Maramureş.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cu ocazia cercetării la faţa locului au fost depistate 2.456 de plante de canabis în diferite stadii de dezvoltare, având un sistem de irigaţie, confecţionat artizanal, alimentat cu apă de la un puţ aflat pe terenul ce împrejmuieşte clădirea.

De asemenea, pentru dezvoltarea optimă a plantelor s-a amenajat o instalaţie electrică pentru iluminat şi încălzit, confecţionată artizanal, racordată ilegal la sursa de curent electric.

Totodată, au fost găsite, în diverse recipiente de plastic (saci, pungi, lădiţe), muguri de canabis uscaţi, fie deja măcinaţi şi pregătiţi pentru consum, fie o parte care urma să fie supusă procesului de măcinare cu ajutorul unui dispozitiv, în interiorul căruia se găseau urme vegetale din planta respectivă.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că imobilul aparţine unui cetăţean străin, în vârstă de 37 de ani.

Pe 4 iunie, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare în localităţile Baia Mare şi Tăuţii Măgherăuş, de unde au ridicat mai multe bunuri, ce servesc la probarea activităţii infracţionale a cetăţeanului străin.

Cantitatea totală de muguri de canabis depistată a fost de 41,95 kg, în valoare de peste 690.000 euro.

Procurorii DIICOT au dispus faţă de cetăţeanul străin T.J.C.A începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, acţiunea fiind realizată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş şi specialişti criminalişti din cadrul IPJ Maramureş.


×
Subiecte în articol: canabis