x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a fost „unsă” o judecătoare-membru CSM drept consilier al premierului Ponta, fără voia și știința ei

Cum a fost „unsă” o judecătoare-membru CSM drept consilier al premierului Ponta, fără voia și știința ei

de Ana-Maria Puiu    |    18 Mar 2013   •   11:11
Cum a fost „unsă” o judecătoare-membru CSM drept consilier al premierului Ponta, fără voia și știința ei
Sursa foto: Judecător Ana-Maria PUIU, membru CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a întreținut o gravă confuzie generată de o simplă asemănare de nume, eșuând în a clarifica, dincolo de orice dubiu, că un membru al său nu a fost numit consilier al premierului Victor Ponta. Mai mult (și la fel de grav) o dezmințire oficială nu a venit nici de la cabinetul primului-ministru.
În aceste condiții, ca în filmele cu proști, la aproape o săptămână după ce presa a difuzat o știre FALSĂ, răspândită de agenția Mediafax, un magistrat din România, membru CSM, trebuie să se lupte pentru propria identitate!!!
Este vorba de judecătoarea Ana-Maria Puiu, care clarifică, pe site-ul juridice.ro situația a cărei victimă este. Lectura te lasă perplex.


Sunt judecător, nu “consilier onorific”!
Fara voia mea am fost subiectul unei erori care, daca nu ar fi fost grava si dureros de absurda, ar fi putut fi doar o intamplare comica ce mi-a amintit de Caragiale, singurul care ar fi putut sa o imagineze si sa o descrie magistral.
Joi dimineata, 14.03.2013
Sunt sunata de apropiati pentru a fi felicitata pentru noua calitate.
???
- Cum pentru ce? E pe toate canalele si site-urile de stiri: ai fost numita consilier onorific al premierului!!!
- Dar nu stiu nimic despre asa ceva! Nu are legatura cu mine! E o eroare!
A fost inutil sa combat. A trebuit sa inchid telefonul si „sa deschid internetul”. Si uite asa, din pagina in pagina, am aflat ca sunt ceea ce nu sunt.
Am apreciat faptul ca cei de la www.juridice.ro nu au publicat stirea.
Totusi, ce e cu povestea aceasta?
Am sunat la Departamentul de Comunicare al Guvernului. Am solicitat sa mi se explice cum am ajuns „consilier onorific” fara sa stiu. Mi s-a comunicat ca este o stire care a plecat dupa publicarea in Monitorul Oficial.
??? Aha! Deci apar si in Monitorul Oficial! Sa deschidem asadar Monitorul Oficial.
Nici aceasta operatiune nu m-a convins ca sunt ceea ce nu sunt:
In Monitorul Oficial nr. 133 din 13.03.2013 a fost publicata Decizia Premierului prin care a atribuit calitatea de consilier onorific doamnei Anamaria Puiu.
M-am lamurit: nu sunt eu. Motive: nu cunosc personal premierul; nu am discutat vreodata despre asa ceva cu cineva; nu m-a contactat nimeni (nici anterior, nici ulterior aparitiei stirii); prenumele meu se scrie altfel: Ana-Maria; vreau sa cred ca cei de la Monitorul Oficial nu ar scrie numele eronat; Monitorul Oficial nu face nicio referire la calitatea de judecator.
Deci am elucidat: de la informatia din Monitorul Oficial, jurnalistii nostri au creat stirea. Ce puteau face jurnalistii cu informatia din Monitor? Cum puteau sa investigheze, sa afle cine este modesta doamna Anamaria Puiu? Simplu: „google it”. Si ce sa vezi?! La o asemenea operatiune internetul iti ofera raspunsul care se preteaza cel mai bine pentru a crea o stire: judecator Ana-Maria PUIU. Si stirea a fost gata: Judecatoarea Ana-Maria Puiu, consilier onorific al premierului Ponta!
La inceput m-a amuzat aceasta greseala. Mi-am spus ca, asta e, o eroare materiala pot strecura si jurnalistii in stirile lor. Sa-i ajutam sa repare!
In acest context, la ora 12.30 am comunicat catre Consiliul Superior al Magistraturii o cerere prin care am explicat eroarea care a generat stirile diminetii si am precizat ca nu am nicio legatura cu aceasta titulatura, apreciind ca s-ar impune un comunicat de presa din partea Consiliului.
De aici incep nuantele triste.
Spre dupa-amiaza zilei de joi, 14.03.2013, Consiliul Superior al Magistraturii a facut precizarireferitoare la situatia profesionala a subsemnatei.
Mediafax, sursa citata in multe stiri referitoare la subiectul in discutie, nu a rectificat stirea din 13.03.2013, pana la acest moment.
O publicatie a mers mai departe: dupa ce a creat scenarii fantasmagorice, nu a luat act de precizarile Consiliului si nu a retractat acuzatiile si inchipuirile.
Se pare ca si jurnalistii pot gresi. Iar de aceasta data este vorba despre grava neglijenta: s-au creat stiri si articole, scenarii si acuzatii fara o minima investigatie, cercetare ori interpelare a subiectului, fara a prelua si a publica precizarile Consiliului, fara minime scuze fata de situatia creata, fara o minima asumare a erorii pe care eu am fost pusa in situatia de a o deslusi.
Si mai trist este ca desi am precizat cat se poate de clar Consiliului ca nu am nicio legatura cu aceasta titulatura, punctul 2 al precizarilor a avut urmatorul enunt: „Până la această dată (sublinierea subsemnatei), Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nu a fost sesizată cu vreo cerere de detaşare a doamnei judecător la Guvernul României”.
Grav este si ca de la Cabinetul Premierului nu a dezmintit nimeni stirea creata din informatia publicata in Monitorul Oficial.
Cu toate acestea, sper sa ma credeti:
Sunt judecator, nu „consilier onorific”!

×