x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a trecut Simirad de la stânga la dreapta

Cum a trecut Simirad de la stânga la dreapta

de Carmen Vintila    |    24 Ian 2011   •   22:16

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat, în Piaţa Unirii din Iaşi, unde preşedintele a fost huiduit, că acest eveniment de la Iaşi va rămâne în istorie drept o „manifestare odioasă” şi i-a spus primarului Gheorghe Nichita să îi fie ruşine pentru modul de organizare.

La excluderea din PSD, în 2008, Simirad era în război cu Gheorghe Nichita. El a făcut în presa locală o declaraţie surprinzătoare: în 2008, înaintea alegerilor locale, Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, a fost la un pas de a fi arestat. Simirad a lipit de acest anunt cuvântul „şpagă”, adăugând că dosarul există, dar ca ar fi fost pus la „păstrare”.

Este vorba de acelaşi Simirad care a fost primar al Iaşiului în mandatele 1992, 1996 şi 2000, iar în noiembrie 2003 a fost numit prin decret prezidenţial în funcţia de ambasador al României în Cuba, post din care a demisionat în decembrie 2006 . În anul 2000 a înfiinţat Partidul Moldovanilor, al cărui lider a fost. În iunie 2002, Partidul Moldovenilor a fuzionat cu PSD. La alegerile din 2008 a câştigat postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, ca membru PSD.

În septembrie 2009, Biroul Permanent Judeţean PSD Iaşi hotăra, în unanimitate, să-l excludă din partid pentru „indisciplină” pe preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad. „Pentru că domnului Simirad îi era foarte greu să conducă filiala PD-L Iaşi din poziţia de membru PSD, analizând declaraţiile şi acţiunile sale, din ultima perioadă, în comitetul executiv lărgit al organizaţiei judeţene PSD, în unanimitate, Simirad a fost exclus din PSD”, anunţa preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita. Preşedintele PSD Mircea Geoană l-a acuzat atunci pe Simirad că a trădat încrederea pe care i-au acordat-o pesediştii, propunerea de excludere venind după ce Simirad a declarat că-l va susţine în campania pentru alegerile prezidenţiale pe preşedintele Traian Băsescu şi s-a alăturat lui Gheorghe Flutur pentru a se ocupa de campania electorală din Moldova. „Am fost exclus pe sfânta dreptate”, declara, la rândul său, Simirad. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a anunţat că va candida la Primăria Iaşiului în 2012, ca independent, urmând a fi sprijinit de UNPR.

În septembrie 2008, fiul lui Constantin Simirad, Lucian, membru PNL, şi-a anunţat candidatura pentru Camera Deputaţilor pe colegiul 3 din mediul rural, avându-i contracandidaţi pe Cristian Nechifor de la PSD şi pe Petru Movilă de la PD-L. Preşedintele CJ Iaşi a fost pus într-o situaţie nu tocmai plăcută, fiind nevoit să-l susţină la alegerile parlamentare pe contracandidatul fiului său. Lucian Simirad a pierdut alegerile parlamentare, fotoliul de deputat din colegiul 3 de la Iaşi fiind câştigat de pedelistul Petru Movilă.

×
Subiecte în articol: observator