x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum explică Poliția întâlnirea cu interlopii clanului Duduianu: „Am acționat după litera manualului”

Cum explică Poliția întâlnirea cu interlopii clanului Duduianu: „Am acționat după litera manualului”

29 Aug 2020   •   17:00
Cum explică Poliția întâlnirea cu interlopii clanului Duduianu:  „Am acționat după litera manualului”

IGPR  susține că șeful Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, care s-a întâlnit cu unul dintre membrii clanului Duduianu, a fost chemat din concediu și că aceasta a fost „singura soluție operativă eficientă”: „A acționat după litera manualului”

În cadrul întâlnirii, șefii Poliției ar fi discutat cu interlopii despre ceremonia de înmormântare a lui Emi Pian și ar fi cerut ca aceasta să nu mai aibă loc la ora 13.30, ci mai devreme, pentru a nu cauza probleme forțelor de ordine.

Reprezentanții Poliției susțin că în perioada înmormântării au fost aplicate mai multe sancțiuni, după ce au fost acuzați că „au intervenit și au oprit o nuntă în Constanța, iar în cazul din București , desfășurată pe durata mai multor zile”.

„Nici asta nu am explicat suficient, așa că aducem acum la cunoștința opiniei publice faptul că am aplicat sancțiuni și într-un caz și în celălalt, pentru încălcarea normelor în vigoare. Astfel, printre alte măsuri, în București s-au aplicat peste 250 de sancțiuni, înmormântarea respectând în desfășurare normele legale. A fost interzisă inclusiv distribuirea celor 500 de pachete, reușind astfel să nu se creeze vreun focar de coronavirus în aceea zonă”, se arată într-un comunicat IGPR.

Conform polițiștilor, clanurile de interlopi nu au apărut în acest an, iar de-a lungul timpului au fost organizate ample operațiuni de destructurare a acestora, „iar liderii lor principali, uneori chiar aparținând unor generații consecutive, au fost închiși în penitenciare în mod repetat (familia Duduianu este la a treia generație în penitenciar, unii dintre ei condamnați a treia oară)”.

IGPR susține că evenimentul care a generat dezbaterea publică actuală a avut loc ca urmare a unui conflict spontan între mai multe persoane, unele dintre ele fiind dovedite cu activități infracționale sau provenind din familii cunoscute ca având activități în mediul infracțional. „Și aici cetățenii de bună credință pot adresa, pe bună dreptate, întrebări de genul: Putem răspunde că aceste aspecte fac obiectul unor verificări curente și ale unor anchete în curs, drept care va mai dura până când vom da un răspuns fundamentat pe probe, iar acesta va fi comunicat public și asumat de către cei care fac aceste verificări”, mai susțin reprezentanții IGPR.

Reprezentanții IGPR susțin că șeful Poliției Române și-a făcut datoria în mod eficient, rezolvând o problemă „complicată, conform regulilor scrise sau cutumiale ale instituției noastre”.

În urma imaginilor din spațiul public în care apar membri din conducerea Poliției Române, președintele României a cerut explicații publice cu privire la motivul pentru care șeful IPGR s-a întâlnit liderul clanului Duduianu.

„Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, de șefii Poliției, de șefii Ministerului Afacerilor Interne și cred că atunci se vor lămuri lucrurile și în spațiul public”, a spus miercuri seara Klaus Iohannis.

Mediafax

×
Subiecte în articol: igpr intalnire clan duduianu