x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum să trimiţi la balamuc un dobitoc

Cum să trimiţi la balamuc un dobitoc

de Luiza Moldovan    |    23 Sep 2013   •   00:30
LA VIE EN MOV
Eu nu ştiu ce fel de om trebuie să fii ca să prezinţi la ăştia de la RTV. Mă refer la un băiat anume, pe care habar n-am cum îl cheamă, dar care are faţă de inteligent. E în tura de dimineaţă. Se vede pe el că-l duce capu’ ca la balamucu’ vesel. De ce spun asta.

Pentru că zilele trecute a avut loc una dintre discuţiile cu adevărat ULUITOARE din toată jungla mediatică românească, discuţie condusă, cu bărbăţie, de binecunoscutul om de presă. Un caz de malpraxis la un spital din Piteşti, parcă, revoltă redacţia RTV-ului, de să iasă-n stradă care cu furci, care cu topoare, care cu ce are. Poc, îl sună imediat pe preşedintele Colegiului Medicilor din România, mereu luatul la şuturi Vasile Astărăstoae, care, săracu’, e obligat să dea piept cu uraganul din mintea inteligentului din redacţie. Care, însetat de dreptate, îl ia la poceală pe Astărăstoae, că adică “domnule Astărăstoae, deci, vă rugăm să ne spuneţi şi nouă cum e chestia asta cu cuantumul despăgubirilor, adică, domnule Astărăstoae”, stă băiatul cu muşchii încordaţi din teve, “adică vă rugăm să ne spuneţi, de ce numai atât, de ce numai aşa, păi da’ se poate, domnule Astărăstoae, un caz de malpraxis şi nu i se face omului dreptate, adică staţi puţin, în ce ţară trăim”. Dar artileria nu se opreşte aici. Muşchiulosul om de presă văzută, cu spiritu’ justiţiar pe el cât Casa Presei, loveşte în Astărăstoae cu stânga, cu dreapta, cu picioru’ drept, cu stângu, cu ce apucă. Parcă-l şi văd pe Astărăstoae descumpănit, la capătul celălalt al telefonului care nu mai are fir, scărpinându-se în cap, “mă, cum îl opresc io pe justiţiaru’ ăsta, să-i răspund dobitocului la întrebări, că ăsta nu se mai opreşte din tras”.

“Staţi puţin...”, face Astărăstoae către Războinicul Luminii între două răsuflări, “o secundă, dacă mă lăsaţi şi pe mine să vă răspund la întrebări...”, “ăăă, deci cuantumul despăgubirilor, acest caz de malpraxis CUTREMURĂTOR, bla bla”, face băiatul, Astărăstoae se cere civilizat de încă două-trei ori, până când, la un moment dat, omul îşi umflă şi el plămânii şi se bagă peste cretin: “cazurile de malpraxis nu intră în competenţa noastră, asta stabileşte Justiţia dacă a fost sau nu malpraxis!!!”. Linişte. Asasinul din teve rămâne atârnat în spaţiu, cu gura semideschisă şi anunţă, inteligent, publicitate.

Dac-aş fi editorul de ştiri al unui astfel de cimpanzeu decerebrat, i-aş aduce la pupitrul ştirilor un A4 cu un Breaking News de importanţă colosală şi i-aş spune că nu mai avem timp să scriem pe prompter, că ne-o iau alţii înainte şi noi, nu-i aşa, vrem să fim primii la ştiri. L-aş pune să citească ştirea potrivit căreia, în ţinutul Oz a fost făcută o descoperire ŞOCANTĂ: Dorothy era de fapt homosexual şi avea bucurii la Omul de Tinichea, dar că asta nu e tot: o descoperire EPUSTUFLANTĂ arată că Albă ca Zăpada a trăit cu adevărat, undeva în Ţinutul Moţilor, deoarece arheologii, tot săpând, au dat de un cotor de măr care, se pare, a aparţinut binecunoscutei vedete de basme.
Dar mai multe, după, nu-i aşa, PUBLICITATE.

×
Subiecte în articol: la vie en mov