x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum se dresează părinţii neascultători. Ce îi sfătuieşte pe copii doctorul Cristian Andrei

Cum se dresează părinţii neascultători. Ce îi sfătuieşte pe copii doctorul Cristian Andrei

de Diana Scarlat    |    07 Dec 2011   •   09:17
Cum se dresează părinţii neascultători. Ce îi sfătuieşte pe copii doctorul Cristian Andrei

Salvati Copiii Romania l-a sarbatorit pe Mos Nicolaie printr-o dezbatere despre nuiele si metode de educare a parintilor. Nuiala lui Mos Nicolae a fost rupta si s-a semnat "Manifestul impotriva violentei asupra copiilor'. Manifestul poate fi semnat si pe petitieonline.ro

Doctorul Cristian Andrei le-a povestit copiilor ca "uneori parintii folosesc batul sau nuiaua pentru ca exista o distanta mare intre parinti si copil. Parintii au nevoie de o prelungire a bratului. Daca si-ar tine copiii in brate, parintii nu ar mai simti nevoia sa foloseasca nuiaua.' Tot el i-a provocat sa povesteasca intamplari legate de enervatul parintilor si le-a explicat cat de usor pot fi educati parintii, una dintre cele mai bune metode fiind aceea de a-i lasa sa auda ceea ce vor sa auda de la copiii lor, de exemplu: "Nu, mama, nu ma duc la joaca, pentru ca trebuie sa invat'.

Oana Pellea, Andreea Marin, dr Cristian Andrei, Andi Moisescu, Camelia Sucu, Dalma, Nadine, Olivia Steer, Amalia Nastase, Cristina Batlan (Musette), Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Kristina Dragomir, Corina Barladeanu, Roxana Iliescu (B1 TV) si alti prieteni ai organizatiei Salvati Copiii au salvat petitia, in speranta ca Romania va avea din ce in ce mai putini copii batuti de parinti.

"Din generatie in generatie auzim spunandu-se ca Mos Nicolae le aduce copiilor cuminti cadouri si celor rai o nuielusa. Secretul pe care vrem sa-l impartasim cu Mosul este ca toti copiii sunt buni si cuminti. Nu este nevoie de nuielusa sau de amenintarea nuielusei pentru a cuminti copiii. Vorba buna, empatia, autocontrolul, mici jocuri, magia si creativitatea pot sa ajute un parinte sau un educator sa creasca si sa formeze un copil pornind de la premisa ca toti copiii sunt cuminti,' a spus Gabriela Alexandrescu, Presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Evenimentul de Mos Nicolae si "Manifestul impotriva violentei la adresa copiilor' sunt actiuni ce fac parte din campania "Asculta-i sufletul', lansata de Salvati Copiii in luna septembrie, pentru a constientiza si pentru a educa adultii - autoritati, parinti, educatori - in legatura cu folosirea unor metode pozitive de educare a copiilor. Sloganul campaniei este "Trupul se vindeca. Sufletul nu!', tocmai pentru a atrage atentia asupra efectelor pe care le are violenta asupra echilibrului emotional al copilului.

×