x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum se minimizează efectele bătăii suferite de copilul din casa de plasament mureşeană: „Nu i-au găsit semne... Copilul e bine, vesel, nu e afectat”

Cum se minimizează efectele bătăii suferite de copilul din casa de plasament mureşeană: „Nu i-au găsit semne... Copilul e bine, vesel, nu e afectat”

17 Apr 2012   •   07:57
Cum se minimizează efectele bătăii suferite de copilul din casa de plasament mureşeană: „Nu i-au găsit semne... Copilul e bine, vesel, nu e afectat”

UPDATE 13:25

IRSCA Gifted Education Association din Targu Mures cere, printr-o scrisoare deschisa adresata premierului Romaniei, 'Reevaluarea tuturor parintilor sociali si declansarea unei anchete privind conditia copiilor care traiesc in casele de tip familial'.

Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures trimite, azi, o comisie de cercetare la o casa de plasament familial din Sancraiu de Mures, dupa ce pe internet a aparut un filmulet in care un copil este lovit de un parinte social, in noaptea de Inviere.

Directorul DGASPC Mures, Schmidt Lorand, a declarat ca a discutat in urma cu o zi cu copilul si cu parintii sociali de la casa familiala din Sancraiu de Mures care apar intr-un filmulet, realizat de un amator si care a fost difuzat de televiziuni.

'Parintele social a recunoscut ca i-a aplicat o corectie acelui copil, in noaptea de Inviere. Parintii sociali au spus ca s-a urcat pe o conducta de gaz, a vrut sa intre pe geamul fetelor, zicea ca sparge geamuri, a si spart cateva, ca a vorbit urat cu ei. E un copil de zece ani, mai nazdravan, dar comportamentul copilulului nu absolva angajatii, faptul ca parintele social si-a pierdut controlul si l-a batut', a spus Schmidt.

Acesta a adaugat ca marti va constitui o comisie de cercetare a cazului, intrucat luni a fost zi libera.

"Astazi trimit comisia de cercetare. Am discutat cu copilul, de la IML avem certficat medico-legal. Nu i-au gasit semne pe cap sau pe spate unde a fost lovit, conform filmuletului. Copilul e bine, vesel, nu e afectat. Are semne mai vechi, din cazaturi, alte loviri, la picioare", a spus Schmidt, care a precizat ca doar in functie de constatarile comisiei de ancheta va putea dicta sanctiuni.

La casa de plasament familial din Sancraiu de Mures sunt ingrijiti opt copii. (Mediafax)

Conform realitatea.net, cei doi soti care l-au batut pe copil sunt parinti sociali de aproximativ un an. Pe langa un copil care este al lor, ei mai au in grija inca sapte, care sunt institutionalizati. In urma intamplarii, cuplul ar fi decis sa paraseasca sistemul, indiferent de rezultatele anchetei. Barbatul a motivat bataia administrata copilului spunand ca 'a crezut' ca micutul ii fura lucruri din casa.

In imagini se vede cum sotii lovesc copilul cu pumnii si palmele.

×
Subiecte în articol: bataie copil casa plasament mures