x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum vede Băsescu România anului 2030

Cum vede Băsescu România anului 2030

de Mediafax    |    24 Noi 2011   •   14:47
Cum vede Băsescu România anului 2030

Presedintele Traian Basescu crede ca in anul 2030 romanii vor putea pleca cu TGV de la Constanta la Paris, iar de acolo prin Canalul Manecii la Londra, pentru cumparaturi si apoi vor putea reveni la Bucuresti tot cu TGV.

Traian Basescu a fost rugat sa contureze Romania anului 2030 de catre moderatorul conferintei economice la care a participat astazi.

Seful statului a spus ca in 2030 Romania va fi o tara care va furniza mancare pentru export, pentru ca are un potential agricol urias care nu este inca valorificat, o tara care va fi un paradis pentru turism, daca va reusi sa mentina cele 30% din padurile virgine pe care le are in prezent si cei peste 6.000 de ursi pe care ii are in Carpati, precum si capra neagra.

"O tara in care populatia va fi mai mica, vom fi doar vreo 16 milioane, o tara cu o populatie imbatranita, vedeti ca nu o vad numai in roz, si aici poate vom gasi solutii sa crestem natalitatea, solutii care nu sunt neaparat financiare, va trebui sa gasim si altceva langa solutiile financiare. De asemenea, vad o tara in care vom putea pleca cu TGV de la Constanta la Paris si, trecand prin Canalul Manecii, sa ajungem la Londra. Ne facem cumparaturile in City-ul britanic sau utilizam cartile de credit in City-ul britanic si venim inapoi la Bucuresti, tot cu TGV. O vad ca pe o tara care se va aseza serios pe pozitia a saptea din UE, pentru ca este a saptea ca marime si ca populatie, dar este departe de a fi saptea ca si competitivitate", a mai spus seful statului.

×