x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cursurile la școala din Timișoara unde doi elevi au fost infectați cu coronavirus, suspendate

Cursurile la școala din Timișoara unde doi elevi au fost infectați cu coronavirus, suspendate

06 Mar 2020   •   14:46
Cursurile la școala din Timișoara unde doi elevi au fost infectați cu coronavirus, suspendate

Cursurile la școala din Timișoara unde doi elevi au fost infectați cu noul coronavirus vor fi suspendate în perioada 9 - 11 martie. În clasa în care învață cei doi elevi, cursurile rămân suspendate 14 zile.

Autorităţile din Timiş au decis vineri ca toată școala în care învaţă cei doi elevi să fie închisă în perioada 9-11 martie pentru igienizare.

„La propunerea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Școlar General, s-a luat, în unanimitate, hotârârea de suspendare a cursurilor la unitatea școlară, pentru moment, în perioada 9-11 martie. Decizia a fost luată pentru igienizarea generală a întregii unități de învățâmânt. Trebuie menționat că, la clasa unei au fost pozitivați cei doi elevi, cursurile rămân suspendate pe o perioadă de 14 zile”, anunţă reprezentanţii DSP Timiş.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, toate şcolile din judeţ vor fi dotate cu dezinfectant, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar vor face controale.

„La rândul lor, directorii de școli vor trebuie să prelucreze cu profesorii și elevii materialele informative destinate prevenirii infecției cu COVID 19. De asemenea, Instituția Prefectului Județul Timiș a trimis tuturor unităților administrativ-teritoriale și Consiliului Județean Timiș o adresă în care se solicită să asigure fondurile necesare pentru achiziția materialelor dezinfectante”, se arată într-un comunicat al DSP Timiş.

În total, în România au fost depistate opt persoane infectate cu noul coronavirus, între acestea fiind cei doi elevi din Timișoara.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: timisoara coronavirus