x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Apel a decis: Dezafilierea Universităţii Craiova, ilegală! "Craiova poate reveni pe teren. FRF trebuie să se supună legii"

Curtea de Apel a decis: Dezafilierea Universităţii Craiova, ilegală! "Craiova poate reveni pe teren. FRF trebuie să se supună legii"

25 Iun 2012   •   09:50
Curtea de Apel a decis: Dezafilierea Universităţii Craiova, ilegală! "Craiova poate reveni pe teren. FRF trebuie să se supună legii"

UPDATE 18:48 - Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat la Sport.ro ca federatia va pune in aplicare hotararea Curtii de Apel Bucuresti, care a anulat luni excluderea Universitatii Craiova, primind clubul oltean in Liga a II-a, dar a spus ca va ataca decizia cu recurs.

"Este dreptul meu sa respect decizia, dar va spun ca este un abuz, pe care il vom ataca in recurs. Vom pune in aplicare decizia instantelor. A fost exclusa din Liga a II-a. I se da locul Craiovei in Liga a II-a, punct! Nu vom negocia nimic. Sa ceara jucatori, e dreptul lui Mititelu! Maine dam drumul la recurs. Instanta trebuia sa spuna clar: nu suntem in materie. E recurs, la Inalta Curte judeca trei sau cinci judecatori, sunt mai profunzi in analiza", a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat ironic ca va desfiinta comisiile federatiei si va trimite toate cazurile fotbalistice sa le judece Curtea de Apel, precizand totdata ca se va plange la FIFA de situatia creata prin hotararea de luni.

"Vom desfiinta comisiile din cadrul federatiei, probabil se va desfiinta si TAS-ul si sa judece doamna judecator. Sa judece si cartonasele rosii. Hotararea provizorie de excludere a Universitatii Craiova a fost validata de Adunarea Generala. Vad ca domna judecator nu tine cont de asta, dar e problema ei. Am depus sapte documente ca sa o lamurim cu ce se mananca fotbalul asta si care sunt legile lui si le-a respins pe toate. Fotbalul romanesc va avea foarte mult de suferit pentru ca eu ma voi adresa la FIFA. Nu are rost sa mai avem comisii, sa judece judecatoarea buclucasa si cu asta basta!", a precizat seful FRF.

El l-a criticat pe primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, pentru implicarea in acest caz si crede ca Mititelu incearca sa obtina nu jucatorii pierduti liberi de contract, ci bani de la federatie. "Craiova si doamna primar (n.r. - Olguta Vasilescu) sa se duca sa-si ia jucatorii inapoi de pe unde sunt, e problema lor. Dar Mititelu nu vrea jucatorii, pentru ca are datorii la ei. Nu are cum sa mai faca fotbal pentru ca nu mai are un niciun ban. Nu vedeti ce cere el? El cere bani. Nu o sa obtina niciodata bani de la federatie! A fost un abuz si prezenta primaritei, care habar n-are de fotbal, nu a avut bunul simt sa dea un telefon la federatie. A dat declaratii prin ziare ca ne pune cu rotile in sus, ne da pe este cap. Este posibil sa te exprimi asa?", s-a lamentat Sandu.

Presedintele FRF a afirmat ca are un dosar al lui Mititelu, intocmit de ANAF Craiova, si se va prezenta cu el la procurorul general: "Cine il acopera pe Mititelu? Stiti ce dosar are de la ANAF Craiova, cu grup infractional, cu evaziune fiscala, cu spalare de bani, cu privatizare frauduloasa a societatii Pomicola? Te ingrozesti. Si DIICOT Craiova sta pe loc. Ma duc la procurorul general - acum ca am intrat intr-o disputa cu domnul Mititelu - cu dosarul respectiv, sa vedem de ce nu se intampla nimic. Procurorul general trebuie sa ne dea raspuns in 30 de zile".

Curtea de Apel Bucuresti a admis, luni, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a gruparii conduse de Adrian Mititelu, hotarata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal in 20 iulie 2011.

-----------------------------------------------------

Curtea de Apel Bucuresti a admis, astazi, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a gruparii conduse de Adrian Mititelu din 20 iunie 2011, hotarata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

"Instanta dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, in ceea ce priveste excluderea provizorie dictata de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea pana la solutionarea definitiva a efectelor acestei decizii. Decizia este definitiva si executorie cu recurs in termen de cinci zile", a anuntat, astazi, judecatoarea Diana Bulancea. Decizia magistratilor poate fi atacata cu recurs, dar este executorie, ceea ce inseamna ca recursul se va judeca cu Universitatea Craiova inscrisa in competitii.

"Craiova poate reveni pe teren. FRF trebuie sa se supuna legii. Nu exista nici o decizie de excludere. Mircea Sandu trebuie sa explice pe ce baza a luat aceasta decizie", a declarat avocatul gruparii din Banie, pentru Realitatea TV.

In 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federatia Romana de Fotbal, in cadrul Adunarii Generala a FRF. Tot atunci, Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a aprobat ca orasul Craiova sa primeasca un loc in Liga a II-a, dupa ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusa din FRF.


FRF anunta, in 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile in instantele civile impotriva Federatiei Romane de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

×