x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Apel Piteşti a trimis spre rejudecare cauza privind arestul preventiv pentru Cristian Cioacă

Curtea de Apel Piteşti a trimis spre rejudecare cauza privind arestul preventiv pentru Cristian Cioacă

31 Mai 2013   •   19:31
Curtea de Apel Piteşti a trimis spre rejudecare cauza privind arestul preventiv pentru Cristian Cioacă

Curtea de Apel Piteşti a admis recursul lui Cristian Cioacă şi a trimis spre rejudecare la Tribunalul Argeş cauza privind starea de arest preventiv a acestuia, poliţistul rămânând deocamdată în arest preventiv, la Penitenciarul Colibaşi.

Decizia completului de trei judecători a Curţii de Apel Piteşti este definitivă, după ce Tribunalul Argeş a dispus în urmă cu trei zile menţinerea măsurii arestării preventive în cazul lui Cristian Cioacă.

"Admite recursul declarat de inculpatul Cioacă Constantin Cristian, împotriva încheierii (...) pronunţată de Tribunalul Argeş (...). Casează în parte încheierea atacată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă de fond, în ceea ce priveşte starea de arest a inculpatului", se arată în soluţia magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, citată de Mediafax.

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a declarat că magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis recursul după ce au constatat că hotărârea Tribunalului Argeş de menţinere în arest preventiv a lui Cirstian Cioacă nu era motivată temeinic.

Cauza a fost trimisă spre rejudecare cu precizarea că ea va fi soluţionată de alt magistrat decât cel care a judecat în 28 mai.

Deocamdată, Cristian Cioacă rămâne în arest preventiv, la Penitenciarul Colibaşi.

Următorul termen pe fond în dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă este acuzat de uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu a fost stabilit pentru data de 25 iunie.

Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie. Inculpatul a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

×