x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtici - Revolta anti-UE!

Curtici - Revolta anti-UE!

de Andrei Ando    |    19 Ian 2007   •   00:00

Sute de localnici din orasul aradean Curtici, localitate cu doar cateva blocuri si sute de gospodarii taranesti, au iesit ieri in strada sa protesteze impotriva obligatiilor care deriva din statutul de orasean.

Au aflat cu stupoare ca de la 1 ianuarie nu mai au voie sa creasca animale in gospodarie. Gheorghe Iova, din Curtici, ne declara: "Pana acum de ce s-au putut creste animale? Acum, gata? Nu ne lasa Europa? Cui ii pasa, in Europa, ce am eu in curte?".

Localnicii se plang ca sunt oraseni doar pe hartie. "Avem tramvaie, ca la oras? N-avem! Avem spitale asa mari? N-avem! Ne trebuie roabe cand iesim pe strada, asa ca sa nu ne spuna noua ca suntem de la oras!" - se revolta Veronka Kovacs.

Curticenii nu accepta ca UE le face legea in ograda.
Cum meseria de baza a curticenilor este cea de agricultor, oamenii spun ca au nevoie de animalele din gospodarie. Primarul Nicolae Aanitei a incercat sa ii convinga ca nu poate schimba regulile europene: "Oamenii nu au fost informati din timp ce ii asteapta de la 1 ianuarie. Ne fac pe noi incompetenti, ca nu putem modifica legislatia europeana".
Cativa localnici spun ca vor incepe demersurile pentru a vedea cum poate redeveni Curticiul din oras comuna.

×
Subiecte în articol: observator