x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Da mai tare, sa iti aud creierii!"

"Da mai tare, sa iti aud creierii!"

10 Mar 2004   •   00:00
"Da mai tare, sa iti aud creierii!"

Elevii de la o scoala din Craiova o acuza pe una dintre profesoarele lor ca ii molesteaza si ii agreseaza verbal, totul sub protectia directorului scolii.

O profesoara de la Scoala "Mihai Eminescu " din Craiova este acuzata de elevii din clasa a V-a ca ii agreseaza si le vorbeste urat. Ei sunt corectati prin tehnici de tortura: profesoara ii pune pe copii sa stea in genunchi pe coji de nuca sau ii obliga sa tina mainile ridicate o ora intreaga.

"Loc de dat cu capul"

Profesoara de educatie plastica Gianina Prejbeanu a intrat acum cateva zile la ora, i-a dat nota 2 elevului Nicusor Batranu, apoi a luat o coala pe care a scris cu majuscule: "Loc de dat cu capul". A lipit coala de un zid si l-a obligat pe copilul de 11 ani sa o loveasca cu capul pana la sfarsitul orei. "Da mai tare, ca sa-ti aud creierii cum suna!", "Sa dai pana ti-o veni mintea la cap!". Asa l-a indemnat tanara profesoara pe Nicusor. Baiatul a cedat dupa 20 de minute, dar a fost pus sa stea in genunchi si cu mainile ridicate, in fata clasei, pana la sfarsitul orei. "Mi-a zis sa dau cat pot de tare cu capul de zid! Mi-a zis ca m-as fi strambat la dansa, cand stateam la rand, la magazin. Eu nu m-am strambat. Eram cu o fetita, cu o vecina, si i-am aratat-o cu degetul pe doamna profesoara ", spune Nicusor Iulian Batranu.

Incidentul nu este unul izolat. Elevii spun ca profesoara de educatie plastica le vorbeste in mod frecvent urat si ii agreseaza. Parintii se arata revoltati, mai ales ca directoarea scolii ii tine apararea tot profesoarei batause. "Copilul a venit acasa cu doua cucuie. Profesoara respectiva le vorbeste si foarte urat copiilor", spune mama elevului agresat, Florina Batranu.

"Chestie de amuzament"

Profesoara acuzata recunoaste cele intamplate si califica situatia ca fiind "o chestie de amuzament". Ea admite ca a gresit, dar sustine ca elevul ar fi provocat-o. "Eu vreau sa-mi sterg din minte ce s-a intamplat. Elevul respectiv nu-si vede de treaba. De un semestru isi bate joc de mine. Nu avem voie sa-i agresam, intr-adevar, dar eu nu l-am atins. I-am spus ca daca nu are unde sa dea cu capul, ii fac eu un loc pentru asta, ceea ce am si facut, apoi mi-am vazut, in continuare, de ora. Imi recunosc greseala si sunt pregatita sa suport consecintele", declara Gianina Prejbeanu.

Directorul scolii, Silvia Cartu, i-a tinut initial partea Gianinei Prejbeanu. Ulterior, aceasta a declarat ca gestul i se pare sadic. "O profesoara care preda artele frumoase nu poate fi atat de sadica. Profesoara este clar vinovata si nu va ramane nepedepsita ", sustine directorul institutiei.
( CRISTIAN VASILCOIU )

×
Subiecte în articol: observator profesoară