x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacă joci poker pe site-uri din „afară” rişti doi ani de închisoare. Vezi câţi români pariază online

Dacă joci poker pe site-uri din „afară” rişti doi ani de închisoare. Vezi câţi români pariază online

de Mediafax    |    11 Oct 2011   •   09:24
Dacă joci poker pe site-uri din „afară” rişti doi ani de închisoare. Vezi câţi români pariază online

Persoanele care pariaza utilizand platforme sau site-uri de jocuri de noroc neautorizate in Romania pot face inchisoare de la 6 luni la 2 ani, potrivit lui Cristian Costea, partener la casa de avocatura Bostina&Associates.

Cornea a declarat insa, la seminarul "Piata jocurilor de noroc - incotro?", organizat de ZF in colaborare cu Bostina&Associates, ca deocamdata nu a fost nimeni pedepsit pentru astfel de infractiuni.

"Pe site-urile de jocuri de noroc se poate vedea daca acestea sunt autorizate", a spus avocatul.

In Romania sunt 450.000 de oameni care joaca online, dar este dificil de aratat ca o persoana a jucat pe un site neautorizat, potrivit lui Costea.

Reprezentantul casei de avocatura sustine ca pentru reusita jocurilor de noroc online in Romania este nevoie de infiintarea si autorizarea operatorilor de monitorizare si raportare. Un organizator de jocuri de noroc online nu poate functiona in lipsa monitorizarii.

"Legea a lasat o portita in ceea ce priveste monitorizarea jocurilor de noroc online. Legea spune ca ar putea exista o autoritate de stat sau agenti economici din privat. Nu este clar cine va monitoriza jocurile de noroc online in Romania", a mai spus el.

Utilizatorul care va dori sa joace online trebuie sa se identifice prin nume, prenume si CNP.

Legislatia din Romania permite organizarea tuturor tipurilor de jocuri de noroc online, insa nu exista nicio companie autorizata local sa deruleze astfel de operatiuni pentru ca nu exista reglementari de aplicare a legislatiei, potrivit Bostina&Associates.

Piata jocurilor de noroc a inregistrat o crestere continua in Romania de la an la an, fiind estimata in prezent la aproximativ 500 milioane euro.

Organizarea si functionarea jocurilor de noroc online a fost reglementata in acest an, operatorii fiind obligati sa detina un sediu inregistrat in Romania, pentru ca autoritatile sa controleze mai eficient eventualele operatiuni de spalare de bani si evaziune fiscala si sa incaseze taxele aferente acestei activitati.

×