x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dalli a pierdut parcările din Capitală

Dalli a pierdut parcările din Capitală

de Monica Andrei Capatos    |    18 Iul 2009   •   00:00
Dalli a pierdut parcările din Capitală
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Firma Dalli Exim SA a pierdut războiul cu municipalitatea, toate parcările din subordinea sa fiind preluate de ieri de angajaţii Primăriei. Bucureştenii vor plăti 1,5 lei pentru o oră de parcare, banii de data asta intrând în conturile bugetului local.



Mult a fost, puţin a mai rămas. După un an de contestaţii, societatea care deţinea monopolul parcărilor din Bucureşti a trebuit să intre în legalitate şi să predea municipalităţii cele peste 3.000 de locuri pe care le avea în administrare. Contractul semnat în 1995 de Dalli Exim SA cu Primăria Capitalei s-a dovedit a fi nul, având în vedere că de-a lungul timpului acesta a fost prelungit prin intermediul unor acte adiţionale, fără a se organiza vreo licitaţie, aşa cum prevedea legea.

Mai mult, prevederile contractului n-au fost respectate de cei de la Dalii, care şi-au luat angajamentul să reamenajeze parcările. Acestea au rămas ca în anii '90, fiind "modernizate" cu o bidinea şi puţină vopsea. La începutul mandatului, primarul Sorin Oprescu a declarat că va rezilia contractul cu Dalli, însă aceştia s-au ţinut cu dinţii de orice chichiţă administrativă pentru a nu da din mâini o afacere profitabilă.

Ieri, lucrurile au intrat în normal, angajaţii Direcţiei Inspecţie şi Control, ai Administraţiei Străzilor, ai Direcţiei de Infrastructură, jurişti ai Primăriei asistaţi de poliţişti comunitari, jandarmi şi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei şi Brigăzii Poliţiei Rutiere au început acţiunea de eliberare şi preluare în posesie a bunurilor aparţinând domeniului public. Lucrurile vor fi clarificate pe parcurs, pentru că în acest moment nu se ştie exact numărul locurilor de parcare.

Prezent la parcarea de la Alba-Iulia, Oprescu a fost nevoit să explice bucureştenilor care aveau deja încheiate abonamente pe o lună cu firma Dalli ce trebuie să facă. "Lucrurile vor intra în normal, voi analiza toate contractele semnate şi vom găsi cea mai bună soluţie, astfel încât oamenii să nu mai plătească încă o dată taxe", a precizat edilul. Un abonament pe lună la Dalli era de 250 de lei vechi.

×
Subiecte în articol: observator