x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Barna solicită autorităţilor să încheie dosarul Colectiv

Dan Barna solicită autorităţilor să încheie dosarul Colectiv

24 Oct 2019   •   13:25
Dan Barna solicită autorităţilor să încheie dosarul Colectiv

Preşedintele USR, Dan Barna, candidat la alegerile prezidenţiale, a declarat joi, la Oradea, că solicită, în mod ferm, autorităţilor să încheie dosarul Colectiv, fiind surprins de existenţa filmării oficiale difuzate joi, la patru ani, de media centrală.


"Filmul pe care l-am văzut astăzi este făcut chiar de pompierii de la faţa locului şi e incredibil că, la patru ani, filmul acesta nu a fost luat în calcul de autorităţi. L-au ascuns în loc să-l folosească în raport şi în analize. În condiţiile acestui subiect dramatic arată, de fapt, intenţia de a muşamaliza subiectul. Tocmai pentru că vorbim de un accident. Eu nu cred în teorii ştiinţifice cu terorişti", a spus Dan Barna.

Acesta a menţionat că el însuşi a pierdut o prietenă bună în acel incendiu, în memoria tuturor victimelor şi a urmaşilor lor autorităţile având datoria să ofere "răspunsuri asumate".

"Este cel puţin surprinzător - şi aştept poziţia oficială a autorităţilor - să aflăm acum, după patru ani, că există un film oficial - şi nu o filmare făcută de la şold de un trecător - care nu a fost luat în calcul şi care arată că lucrurile nu au funcţionat aşa cum ar fi trebuit să funcţioneze. Dar aştept poziţia autorităţilor şi, mai ales, cer asta autorităţilor în mod ferm ca acest dosar să se încheie", a precizat, într-o conferinţă de presă, Dan Barna.

Preşedintele USR a solicitat acest lucru deoarece "nu putem să aşteptăm şi să permitem ca şi dosarul Colectiv să aibă aceeaşi soartă cum au avut Mineriada, Dosarul Revoluţiei sau Dosarul 10 august care şi el pare rătăcit prin nişte birouri".

"Dosarul Colectiv este genul de situaţie unde statul român trebuie să dea nişte răspunsuri şi unde trebuie să avem nişte concluzii foarte clare. În situaţia accidentelor nautice dosarele se închid după doi ani şi jumătate - trei ani. Dosarul Colectiv este o astfel de tragedie şi noi suntem la patru ani de la tragedie. Nu mai există nicio scuză pentru ca acest dosar să nu fie soluţionat şi prezentat opiniei publice. Este o temă care nu mai poate să rămână în uitare pentru că victimele şi urmaşii acestora merită nişte răspunsuri asumate de statul român", a conchis Dan Barna.

Candidatul Alianţei USR PLUS se află joi în Bihor în campania pentru alegerile prezidenţiale. Cu această ocazie a fost inaugurat noul sediu al filialei judeţene USR situat în Oradea, în palatul din strada Vasile Alecsandri nr. 1. Dan Barna urmează să îşi continue turneul electoral vineri în Sălaj, apoi în Satu Mare. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Dan Barna