x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu poate pleca din ţară

Dan Diaconescu poate pleca din ţară

de Violeta Fotache    |    19 Iul 2010   •   00:00
Dan Diaconescu poate pleca din ţară

Diaconescu a spus că, în opinia sa, cei care ar dori arestarea sa sunt Radu Berceanu, Adriean Videanu, precizând că nu îl exclude în acest sens nici pe Emil Boc.



Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins ca inadmisibilă cererea procurorilor DNA de prelungire a interdicţiei lui Dan Diaconescu de a părăsi ţara, în dosarul în care este cercetat pentru şantaj, alături de Doru Pârv. Verdictul poate fi atacat cu recurs la Tribunalul Bucureşti. Mandatul de arestare preventivă a lui Doru Pârv a fost însă prelungit cu încă 20 de zile.

Totodată, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat, printr-un comunicat de presă, că dosarul din 2005 al patronului OTV, Dan Diaconescu, conexat la cel nou, nu a fost vreodată închis sau redeschis. DNA subliniază că ataşarea vechiului dosar care privea infracţiuni semnalate în anul 2005 la dosarul nou, în care la 23 iunie 2010 s-a decis arestarea lui Dan Diaconescu şi a lui Mihai Pârv, este rezultatul soluţionării unui conflict negativ de competenţă ce ar fi intervenit între DNA şi Parchetul Judecătoriei Sectorului 4. Soluţionarea acestui conflict s-a făcut în favoarea DNA, Secţia de combatere a corupţiei, se mai arată în comunicat.

Dosarul a zăcut ani de zile la Parchetul de sector, pentru ca în prezent să se întoarcă tot la DNA, după ce a fost solicitat de procurorul Gheorghe Bocşan în vederea "reanalizării" lui, după cum au precizat apărătorii patronului OTV. Acuzat de şantaj în două dosare penale şi chemat Ş din nou la DNA, Dan Diaconescu a declarat presei că, în opinia sa, cei care ar dori arestarea sa fac parte din "tripleta" Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Vasile Blaga, neexcluzându-l în acest sens nici pe premierul Emil Boc. Toţi cei nominalizaţi au negat vehement acuzaţiile, etichetându-le ca fiind "aberaţii". "Niciodată nu m-am amestecat şi nu mă voi amesteca în procesul judiciar, să fie foarte clar, ca să lămuresc acest aspect de telenovelă", a declarat premierul Boc.

×
Subiecte în articol: observator