x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Dan Diaconescu, reținut pentru 24 de ore. El ar putea fi arestat preventiv

UPDATE Dan Diaconescu, reținut pentru 24 de ore. El ar putea fi arestat preventiv

de Vali Deaconescu    |    07 Apr 2023   •   07:44
UPDATE Dan Diaconescu, reținut pentru 24 de ore. El ar putea fi arestat preventiv
Sursa foto: Hepta - Arhiva

Cunoscutul om de televiziune, Dan Diaconescu, a fost reținut pentru 24 de ore, în cursul nopții trecute, după ce a fost audiat, fiind suspectat de procurori că a întreţinut relaţii sexuale cu minore, în urmă cu trei ani. Fostul jurnalist ar putea fi arestat preventiv. Anchetatorii cer arestarea preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE

„Urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, cu privire la un bărbat, de 55 de ani, din municipul București, bănuit de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor, 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile, persoana în cauză a fost reținută, pentru 24 de ore. Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile”, a anunțat Poliția Constanța.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Polițiștii și procurorii au descins, joi, la locuința din Capitală a fostului jurnalist Dan Diaconescu. În dosar sunt sesizate fapte penale. Surse judiciare arată că fostul jurnalist este acuzat de act sexual cu minori.

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre Dan Diaconescu.

Cercetările se fac într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit, potrivit Poliției Constanța.

Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore

Surse judiciare au declarat că Dan Diaconescu este cercetat pentru acte sexuale cu minori.

Pe surse, au apărut însă detalii şocante. În 2020 şi în 2021 s-ar fi întâmplat totul. Fostul regele al audienţelor ar fi plătit pentru sex intre 300 şi 400 de lei cu o adolescentă, ştiind că fata avea la acea vreme 15 ani şi 4 luni.

Ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ea în Bucureşti dar şi în Constanţa. Ulterior ar fi cumpărat servicii sexuale şi de la sora sa geamănă. Potrivit aceloraşi surse, în perioada respectivă, Dan Diaconescu ar fi încercat să găsească o fata virgină. Voia să cumpere puritatea unei tinere, iar una dintre gemene l-ar fi atras într-o capcană. L-ar fi fi filmat şi şantajat cu imaginile compromiţătoare, potrivit Antena 3 CNN.

Cât plătea Dan Diaconescu pentru relații sexuale cu minore

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la care a fost înregistrat dosarul, spun că „nu pot infirma, nici confirma” această informație.

„Dosarul penal este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Dosarul penal a fost înregistrat anul acesta la parchetul nostru. Cercetările sunt efectuate de către polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța. Nu putem comunica pentru moment nici măcar natura infracțiunilor, pentru care se fac cercetări”, a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Daniel Alexandru Olteanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Anchetatorii spun că informațiile oficiale vor fi transmise după ce Diaconescu va fi audiat și informat despre acuzațiile care i se aduc.

Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni pentru şantaj, în 2015, și a fost eliberat condiționat în noiembrie 2017, în urma deciziei Tribunalului Ilfov.

 

×