Furtuna de marţi seară a afectat 15 judeţe şi municipiul Bucureşti, 44 de localităţi, fiind inundate 140 de gospodării şi 62 de locuinţe, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. Potrivit acestuia, au fost distruse 533 de acoperişuri de imobile, şapte obiective socio-economice, au fost inundate 600 de hectare de terenuri agricole, două poduri şi 37 de podeţe au fost afectate, precum şi cinci drumuri naţionale şi trei drumuri comunale.
● În judeţul Vâlcea au fost afectate patru localităţi - Brezoi, Călimăneşti, Vaideeni şi Slătioara - , unde au fost inundate 21 de gospodării şi 50 de locuinţe, 400 de hectare de teren agricol, două şcoli. În comuna Slătioara, mai mulţi copaci au căzut pe liniile de medie tensiune, afectând culturile, fapt ce a condus la oprirea alimentării cu apă potabilă a localităţilor. În comuna Vaideeni, pârâul Boşiţa a ieşit din matcă, viitura răsturnând o autoutilitară de transport marfă şi afectând un drum local. S-a intervenit pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor cu 6 tractoare, 2 buldo-excavatoare, 2 ATI Roman, 6 motopompe şi 4 motofierăstraie.
● În Bucureşti au căzut 245 de copaci, dintre care 160 pe carosabil, 20 pe cabluri aeriene de utilităţi publice, 7 pe conducte, 17 pe construcţii şi 41 pe autovehicule, arată Agerpres.
● În judeţul Argeş au fost afectate 6 localităţi - Câmpulung Muscel, Piteşti, Curtea de Argeş, Merişani, Poienarii de Muscel, Mihăieşti şi au fost inundate 30 de gospodării.
● În judeţul Brăila, în comunele Movila Miresii şi Gemenele, au fost afectate de grindină 500 de case (acoperişuri şi geamuri sparte) şi 200 de hectare de teren agricol. De asemenea, furtuna a afectat două şcoli şi dispensarul comunal.
● Şapte localităţi din judeţul Buzău au fost afectate de furtună - Buzău, Râmnicu Sărat, Verneşti. Săpoca, Gălbinaşi, Merei şi Greabănu. Două gospodării au fost inundate, iar acoperişurile a două locuinţe şi al unei biserici au fost smulse de vânt.
● Un alt judeţ afectat a fost Giurgiu, unde acoperişul din lemn cu învelitoare din tablă al Liceului ''Viceamiral Ioan Bălănescu'' a fost smuls de vânt şi aruncat în stradă, de pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, lovind trei autoturisme şi afectând reţeaua de energie electrică.
● Şi judeţul Gorj a fost lovit de furtună, fiind avariate 20 de podeţe şi două poduri, mai multe culturi agricole au fost calamitate, iar 9 adăposturi pentru animale au fost distruse.
● În judeţul Ialomiţa, în zona municipiilor Slobozia şi Urziceni, pe şoseaua naţională, au căzut 21 de copaci.
● În judeţeul Neamţ au fost afectate 6 localităţi - Piatra Neamţ, Alexandru cel Bun, Ţibucani, Gârcina, Bodeşti, Doibreni -, trei drumuri naţionale, 2 drumuri comunale, 17 poduri şi podeţe şi cinci locuinţe au fost inundate.
● De asemenea, au fost inundate localităţile Potelu, Ianca, Balş şi Corabia din judeţul Olt şi localităţile Turnu Măgurele şi Videle din judeţul Teleorman.
● În judeţul Prahova s-a intervenit pentru evacuarea apei din infrastructura de canalizare, iar în comuna Drajna s-a intervenit pentru securizarea DJ 102L ca urmare a prăbuşirii unui stâlp de telefonie.
Citește pe Antena3.ro