x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Teodorescu: "Sunt de partea instigatorilor”

Dan Teodorescu: "Sunt de partea instigatorilor”

de Anca Nicoleanu    |    09 Sep 2010   •   00:00
Dan Teodorescu: "Sunt de partea instigatorilor”

Dan Teodorescu spune cum a compus "Bă, treci la coadă"  şi care a fost reacţia politicienilor la cea mai recentă piesă a trupei Taxi.

● Jurnalul Naţional: Ai plecat în vacanţă şi a dat lumea navală pe net să vadă "Bă, treci la coadă". Aveţi deja 30.000 de vizualizări. Cum ţi-a ieşit? Te-ai enervat după ce i-ai văzut la tv pe distinşii aleşi şi gata piesa?
● Dan Teodorescu:
Nu m-am enervat, că am înţeles că enervatul scurtează existenţa. Am fost, din nou, surprins. Şi m-am gândit să fac mişto, că de lucruri serioase nu sunt capabil.

● Jurnalul Naţional: În cât timp a fost gata?
● Dan Teodorescu:
Vreo cinci ore. Pentru clip, însă, trebuie să mulţumim Prima TV.

● Jurnalul Naţional: Ştiu că ai câţiva amici printre politicieni. Vreun feedback din partea vreunuia după "Bă, treci la coadă"?
● Dan Teodorescu:
Nimic, nimic. Mă gândesc că n-au avut timp. Poate stau la coadă.

● Jurnalul Naţional: Tu cum te împaci cu statul ăsta la coadă?
● Dan Teodorescu:
Eu nu stau niciodată la coadă; dau din picioare. Consider că fac jogging pe loc.

● Jurnalul Naţional: Cum statul ştie cel mai bine ce e bine pentru noi, o spui şi în text, cât ai lipsit, guvernul s-a gândit, spre binele nostru, evident, al ăstora care câştigăm din activităţi independente, să ne dubleze de la anul contribuţiile sociale. Ce îi transmiţi guvernului?
● Dan Teodorescu:
Eu le-aş transmite multe personalităţilor din guvern, aş trimite scrisori ample, cu mesaje nominale, dar mi-e teamă că până formulez mesajele şi trimit scrisorile, se remaiază iar guvernul. Remaniază, îmi cer scuze.

● Jurnalul Naţional: Din ce în ce mai mulţi artişti instigă la neplata acestor contribuţii. De care parte a "baricadei" eşti?
● Dan Teodorescu:
De partea instigatorilor, da' mai în spate, că am ochelari.

● Jurnalul Naţional: Câţiva dintre ei au declarat chiar că se gândesc serios să emigreze. Tu de ce ai mai rămâne în România?
● Dan Teodorescu:
Unde să mă duc? În Japonia, să cânt "Criogenia salvează Japonia"? În America, să cânt "Aici sunt dolarii dumneavoastră"?

● Jurnalul Naţional: Cum va supravieţui Taxi în vremurile astea nebune?
● Dan Teodorescu:
Făcând orice altceva în afară de muzică.

● Jurnalul Naţional: Ce te-ai apuca să faci tu, Dan Teodorescu, dacă se va ajunge de netrăit din muzică? Tu artist, nevasta artistă, cum nu se poate mai "bine".
● Dan Teodorescu:
Am putea lucra la Londra, într-un hotel, la bucătărie. Se câştigă 800- 900 de lire sterline pe lună, chiria e cam 400, haine avem din România, totul e să nu slăbim prea mult, că de îngrăşat nu se pune problema. Pe nevasta-mea o angajează sigur. Şi cred că şi pe mine, că am înţeles că nu e limită de vârstă.

● Jurnalul Naţional: "Citez din Tupac" şi "Cele 2 cuvinte", piese recente marca Taxi, au prins foarte bine, după reacţiile pe care le-am văzut eu pe net, în special pe Facebook... Toată lumea le laudă. Zi-mi care-i povestea lor?
● Dan Teodorescu:
De vreo 10 ani încoace, plus-minus, media românească ne învaţă ce să mâncăm, ce să bem, ce să ascultăm, ce să vizionăm, ce să vizităm, cum să ne îmbrăcăm, cum să facem credite, cum să facem dragoste, bref cum să ne trăim vieţile, că dacă nu ne-ar învăţa, bănuiesc că n-am şti ce să facem cu ele. Am avut şi noi un punct de vedere legat de acest subiect, şi am apelat la Tupac, pentru a ni-l exprima mai bine. Referitor la "Cele două cuvinte", părerea noastră e că bărbaţii de pe aceste meleaguri,  inclusiv noi, desigur, nu spun, cu una, cu două, "te iubesc". Şi am constatat că multă lume are aceeaşi părere.

● Jurnalul Naţional: Am văzut şi că Borţun nu mai face parte din trupă. Unde l-aţi "pierdut"?
● Dan Teodorescu:
Pe parcurs. Se mai întâmplă. Asta-i viaţa.

● Jurnalul Naţional: Din ce în ce mai mulţi artişti fac în ultimul timp piese cu mesaj social, pentru care realizează repede şi un clip. Crezi că le-a ajuns într-adevăr cuţitul la os, ca urmare a măsurilor sociale recente, sau e doar o modalitate de promovare care prinde foarte bine în perioada asta?
● Dan Teodorescu:
Plec întotdeauna de la prezumţia de nevinovăţie.

● Jurnalul Naţional: Constanţi în ce priveşte piesele cu mesaj social sunt cei de la Paraziţii. Vreun featuring, ceva?
● Dan Teodorescu:
Noi am încercat, dar am fost refuzaţi politicos. Mai încercăm, nu ne lăsăm.

● Jurnalul Naţional: Ce-o să faci cu piesele astea noi pe care le promovezi pe net? E momentul să le pui pe un CD sau nu le mai cumpără nici dracu' în vremurile astea?
● Dan Teodorescu:
Varianta cu numărul 2 mi se pare mult mai aproape de realitate.

● Jurnalul Naţional: Dan Diaconescu se pregăteşte să devină preşedinte. Te invită să cânţi în campanie şi să compui imnul Partidului Poporului. Dezvăluie-ne în exclusivitate şi senzaţional care sunt primele trei versuri ale imnului compus de tine.
● Dan Teodorescu:
Nu ştiu să compun imnuri, necesită pregatire intensă în domeniu. O să-mi permit, totuşi, o încercare palidă: "Nu v-a plăcut cizmarul; apoi nici hidrologul./Şi - sper - nici marinarul, şi - cred - nici geologul./ Conjur o naţiune s-aleagă viitorul,/ Schimbarea, bunăstarea, pe scurt - moderatorul."



×
Subiecte în articol: mass-media