x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu, despre dispariția profesorului Gheorghe Mencinicopschi: „Un om de caracter care a refuzat să scrie ce îi dicta fostul procuror Emilian Eva”

Dan Voiculescu, despre dispariția profesorului Gheorghe Mencinicopschi: „Un om de caracter care a refuzat să scrie ce îi dicta fostul procuror Emilian Eva”

20 Oct 2022   •   08:30
Dan Voiculescu, despre dispariția profesorului Gheorghe Mencinicopschi: „Un om de caracter care a refuzat să scrie ce îi dicta fostul procuror Emilian Eva”
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Profesorul Dan Voiculescu a transmis un mesaj sfâșietor despre moartea lui Gheorghe Mencinicopschi, „prof. Menci”.

”A plecat dintre noi Gheorghe Mencinicopschi, „prof. Menci”, un om de caracter care a refuzat să scrie ce îi dicta fostul procuror Emilian Eva.

Un om cinstit și modest.

Un om de știință, un cercetător dedicat.

Institutul de Cercetări Alimentare (celebrul I.C.A.) funcționează și astăzi iar în memoria lui va fi depusă o placă comemorativă la sediul ICA.

Ce mă frământă este convingerea mea că acest om a fost privat de libertate din cauza confruntării mele politice cu Băsescu și regimul lui de tristă amintire.

Dacă eram obedient și renunțam la demnitate, onoare și curaj, Menci precum și ceilalți din lotul ICA nu ar fi făcut pușcărie.

Îi cer iertare lui Menci, dar cred, așa cum l-am cunoscut, că și el ar fi procedat la fel ca mine.

Dumnezeu să îl aibă în pază și sufletul lui să se alăture lumii celor drepți”, a scris profesorul Dan Voiculescu pe blogul său.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit la vârsta de 73 de ani, după o boală pulmonară gravă.

×