x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu: "Procurorii doamnei Kovesi fac presiuni"

Dan Voiculescu: "Procurorii doamnei Kovesi fac presiuni"

de Dana Piciu    |    08 Dec 2007   •   00:00
Dan Voiculescu: "Procurorii doamnei Kovesi fac presiuni"
Sursa foto: Dan Marinescu/

Liderul PC, Dan Voiculescu, a acuzat ieri Ministerul Public că exercită presiuni asupra unei instanţe de judecată, care judecă un abuz al şefului DNA.

Liderul PC, Dan Voiculescu, a acuzat ieri Ministerul Public că exercită presiuni asupra unei instanţe de judecată, care judecă un abuz al şefului DNA.

El s-a referit la rezoluţia dată cu două zile in urmă publicităţii de către Parchetul de pe lăngă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se comunică neinceperea urmăriri penale faţă de procurorul-şef al DNA pentru abuz in serviciu in urma plăngerii Corinei Voiculescu. "Procurorii de la PICCJ fac publică o decizie din 29 august, care il absolvă pe Daniel Morar, cu doar căteva zile inainte de procesul in care şeful DNA trebuie să răspundă pentru punerea sub ascultare a telefoanelor fiicei mele intr-un dosar in care fiica mea nu este implicată in nici un fel", se arată intr-un comunicat de presă al preşedintelui PC, care a solicitat Ministerului Public să nu mai exercite presiuni asupra instanţei de judecată "prin materiale in care posibilitatea DNA de a solicita ascultarea telefoanelor este prezentantă ca un drept al şefului DNA". Voiculescu aminteşte că există o a doua solicitare a instanţei de judecată prin care i se cere Parchetului General, sub avertismentul amendei, să ofere judecătorului documentul care arată că Daniel Morar solicită SRI date personale referitoare la fiica sa intr-un dosar in care "aceasta nu are nici o calitate procesuală".

Â

Intimidare. "Mă intreb de ce Parchetul a refuzat o dată solicitarea judecătorului şi de ce este forţat judecătorul să recurgă la amendă, o formulare in fond extremă, pentru a obţine un răspuns de la procurorii doamnei Kovesi? In loc să răspundă acestei solicitări, al cărui termen este marţi, 11 decembrie, Parchetul iese cu un comunicat in care se arată că şeful DNA are dreptul să asculte telefoanele fiicei mele", mai precizează Voiculescu. "Familia mea a devenit ţinta unui joc de intimidare pe care procurorii din Parchetul General şi procurorii DNA au ajuns să-l joace pe faţă, prin poziţii publice in presă. Fiicei mele i se ascultă telefoanele intr-un dosar in care nu are absolut nici un fel de implicare.

Mă intreb de ce DNA nu a cerut şi urmărirea tatălui meu, care la 88 de ani ar fi fost o ţintă mult mai uşoară pentru procurorii domnului Morar", a conchis preşedintele PC.Â

×
Subiecte în articol: observator procurorii