x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dăncilă: Regina-Mamă Elena va rămâne în conştiinţa românilor ca un om de stat curajos, iubitor de neam şi de ţară

Dăncilă: Regina-Mamă Elena va rămâne în conştiinţa românilor ca un om de stat curajos, iubitor de neam şi de ţară

18 Oct 2019   •   13:41
Dăncilă: Regina-Mamă Elena va rămâne în conştiinţa românilor ca un om de stat curajos, iubitor de neam şi de ţară
Sursa foto: Lucian Alecu

Regina-Mamă Elena va rămâne în conştiinţa românilor ca un om de stat curajos, iubitor de neam şi de ţară, a afirmat vineri premierul demis Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD.

"Un pios omagiu şi eternă recunoştinţă Reginei-Mamă Elena a României pentru dragostea puternică purtată poporului român. Binecuvântată să-i fie întoarcerea pe pământ românesc, după lungul, durerosul şi nemeritatul exil. Regina-Mamă Elena va rămâne în conştiinţa românilor ca un om de stat curajos, iubitor de neam şi de ţară, un exemplu de dăruire de la care avem cu toţii de învăţat. Dumnezeu să o odihnească în pace!", a subliniat Dăncilă într-un mesaj publicat pe Facebook.

Sicriul cu osemintele Reginei-Mamă Elena a ajuns în ţară, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. După ceremonia religioasă şi militară, cortegiul funerar s-a deplasat la Palatul Elisabeta, de unde a plecat spre Curtea de Argeş.

Regina Elena a murit în Elveţia, pe 29 noiembrie 1982, şi a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne. Sâmbătă, osemintele Reginei-Mamă Elena vor fi reînhumate în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viorica dancila