Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, anunţă că au început lucrările în vederea reabilitării Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu şi îşi exprimă speranţa că acestea vor fi încheiate până în primăvara anului viitor.
"Începând de astăzi, au intrat muncitorii la acest edificiu. Eu sper să îl putem da circulaţiei culturale undeva în primăvara anului 2020", arată edilul într-o postare video pe Facebook.
Lucrările au început cu eliminarea vegetaţiei spontane.
Pe 5 august, PNL Sector 1 solicita Primăriei Sectorului 1 Bucureşti demararea urgentă a procedurilor pentru reabilitarea acestui obiectiv de patrimoniu, apreciind totodată că planul de reabilitare ar trebui realizat după consultarea cetăţenilor din comunitate.
Pe 30 mai, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat transmiterea Teatrului de Vară "Nicolae Bălcescu", situat în Parcul Bazilescu, din administrarea CGMB în cea a Consiliului Local sector 1, în vederea reabilitării şi desfăşurării de activităţi culturale. Anterior, Guvernul adoptase o hotărâre privind trecerea teatrului de vară din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului în domeniul public al Municipiului Bucureşti.
Pe 13 mai, Daniel Tudorache anunţa că intenţionează să finalizeze lucrările de reabilitare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu până în lunile martie - aprilie ale anului viitor.
"Vreau să fie gata în primăvara anului viitor. Noi avem un centru cultural şi îl punem (teatrul de vară - n.r.) la dispoziţia tuturor teatrelor care doresc să îl exploateze. Bucureştii Noi, zona respectivă are nevoie de acest edificiu", preciza el.
Simbol al cartierului Bucureştii Noi, teatrul de vară a fost inaugurat în anul 1953 în mijlocul Parcului Bazilescu, denumit la momentul respectiv Nicolae Bălcescu. Unul dintre cele mai mari amfiteatre în aer liber din ţară, obiectivul a fost inaugurat cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor, organizat în acel an de către România. Operă a arhitectului Paul Emil Miclescu, teatrul de vară avea o capacitate de 2.000 de locuri. Până în anul 1989, scena a găzduit numeroase concerte şi spectacole de teatru sau varietăţi. De peste 20 de ani, teatrul şi-a închis porţile, fiind într-o stare avansată de degradare.
AGERPRES