x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Datoare la bugetul de stat, SNLO dă prime de Paşte chiar şi copiilor angajaţilor

Datoare la bugetul de stat, SNLO dă prime de Paşte chiar şi copiilor angajaţilor

de Gabriela Mladin    |    10 Apr 2012   •   14:55
Datoare la bugetul de stat, SNLO dă prime de Paşte chiar şi copiilor angajaţilor

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia detine recordul in privinta primelor acordate. Daca ar fi sa enumeram doar cateva dintre ele ar fi suficient pentru ati da seama ca aici angajatii sunt rasfatati. Prime de Craciun, de muraturi, de ziua Minerului, Ziua Energeticianului, de 1 si 8 Martie, de ziua Copilului, cote de energie, prime de Paste, acestea sunt doar cateva dintre bonificatiile primite de angajati. Sindicalistii s-au gandit, totusi, ca nu sunt suficiente si au imbunatatit lista cu prime pentru copiii angajatilor SNLO.

Nu este deloc o gluma, cei 8.000 de angajati ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia au acordat déjà, pe langa tichetele cadou de 600 de lei pentru fiecare angajat cu ocazia sarbatorii Invierii Domnului, si cate 100 de lei, bani pentru fiecare copil al angajatilor SNLO. Aceste prime pentru copiii minerilor sunt numite “Iepuras' si de ele au parte doar cei care au varsta pana la majorat.

Cei din conducerea companiei miniere sustin ca acestea sunt prevazute in contractual colectiv de munca si, deci, trebuie acordate. Pe de alta parte, sindicalistii se lauda ca au stiut cum sa negocieze contractual colectiv de munca, astfel incat salariatii sa aiba parte de aceste bonificatii.

La acest capitol, SNLO, alaturi de Complexurile Energetice din Gorj, Turceni si Rovinari, stau foarte bine. Pe langa cotele de energie primite, salaratii acestor entitati miniere si energetice se bucura de fiecare sarbatoare. Ei primesc prime, fie in bani, fie tichete cadou. Pe langa sarbatori, salariatii mai primesc bonificatii, cum ar fi prima de muraturi.

×