x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce ne fug poliţiştii?

De ce ne fug poliţiştii?

de Mara Raducanu    |    26 Mar 2009   •   00:00
De ce ne fug poliţiştii?
Sursa foto: Karina Knapek/Editura Intact

Peste 360 de poliţişti, din care 28 cu funcţii de conducere, au solicitat în luna martie să iasă la pensie, Poliţia Română având în momentul de faţă aproximativ 6.400 de posturi vacante.



Conform informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, de la începutul lunii martie până în prezent au fost înregistrate 365 de solicitări privind încetarea raporturilor de serviciu. La data de 17 februarie, Poliţia Română anunţa că va organiza un concurs pentru ocuparea a 2.000 de posturi de agenţi de Poliţie, viitorii poliţişti urmând să-şi desfăşoare activitatea la Ordine Publică, la Poliţia Rutieră şi la Poliţia Transporturi.

OAMENII LEGII, DORNICI SUBIT DE PENSIONARE
Dan Nica a mai menţionat că la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 30% din angajaţi vor fi dirijaţi spre componenta operativă, din teren, subliniind că  aceste măsuri vor duce la o prezenţă în stradă mai numeroasă a poliţiştilor şi jandarmilor cu experienţă.

Bosul de la Interne a precizat că fondurile pentru angajarea celor 2.000 de poliţişti sunt incluse în bugetul pe acest an, adăugând că în cinci-şase luni angajaţii care asigură măsurile de ordine vor fi pregătiţi să iasă în stradă. Momentan la nivelul Poliţiei Capitalei există un deficit de 1.200 de cadre, din care 200 de ofiţeri şi 1.000 de agenţi. Cele aproape 8.000 de funcţii prevăzute în organigramă sunt acoperite în proporţie de 84%, în Bucureşti fiind repartizat un poliţist la 530 de locuitori.

×
Subiecte în articol: observator