x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De Paşte, sute de persoane au solicitat Ambulanţa

De Paşte, sute de persoane au solicitat Ambulanţa

25 Apr 2011   •   20:17

Aproape 250 de persoane au chemat Salvarea în prima şi a doua zi de Paşte după ce au mâncat şi băut excesiv, din totalul celor 900 de cazuri de urgenţă la care a răspuns Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, a declarat, pentru Mediafax, managerul SABI, dr Alis Grasu. Potrivit medicului, de duminică până ieri la prânz, la SABI au fost în­re­gistrate 1.500 de solicitări, dintre care 900 au fost urgenţe. Din total ur­genţelor, 230 au fost pentru proble­me digestive,  13 naşteri şi tot atâtea ac­cidente auto, 40 de depresii, 21 de per­soane căzute în stradă, 17 come de di­verse etiologii, 160 de lipotimii şi sin­cope, şase tentative de suicid şi 37 de traumatisme. La Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Serviciul de ambulanţă SMURD au predominat accidentele rutiere, alco­olismul şi agresiunile cauzate de con­sumul excesiv de alcool, a de­cla­rat coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al unităţii sani­tare, medicul Bogdan Opriţa.

El a spus că în acest interval au fost folosite toate echipajele SMURD la capacitate maximă, apelându-se şi la elicoptere. De asemenea, la spitalul bucureştean au fost transportate şi cazuri grave, venind din alte judeţe.

„Este vorba despre un atac vascular cerebral din Videle, acesta fiind al doilea caz în acea zonă în care s-a utilizat sistemul de telemedicină. De asemenea, au fost aduse în Capitală victime ale unor accidente rutiere din Piteşti, Târgovişte şi Ploieşti. Dacă la SMURD şi la spital nu au mai ajuns cazuri privind probleme digestive, din nefericire, numărul accidentelor rutiere grave a fost mare în Capitală. Cred că, în acest an, în top sunt consumul de alcool şi accidentele”, a conchis medicul Bogdan Opriţa.

×
Subiecte în articol: observator