x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De pe scenele internaţionale în Grădina Valorilor Româneşti

De pe scenele internaţionale în Grădina Valorilor Româneşti

17 Iul 2011   •   21:00

Tineri romani, apreciati si aplaudati pe scene internationale, sunt protago­nistii serilor culturale organizate in aer liber in fiecare joi intr-un parc de­o­se­bit: Gradina Valorilor Romanesti.

In acest spatiu special amenajat in Parcul Tineretului din Sectorul 4, Fundatia Dan Voiculescu deruleaza pe toata perioada verii un program de vacanta pentru copii si tineri din care fac parte numeroase activitati cultural-educative. Amenajat in 2010 sub forma unui complex statuar, format din 76 de busturi ale "romanilor esentiali", acest colt de natura gaz­du­ies­te zilnic, de la inceputul lunii iunie: cursuri de limba engleza, pictura si istoria artei, scenografie, arta fotogra­fica, scriere creativa, hand-made, ateliere de creatie, expozitii, concursuri si evenimente speciale.

Insa nu doar tinerii se pot bucura de o dupa-amiaza in parc. Pe aleile dedicate scriitorilor, muzicienilor, politicienilor si oamenilor de stiinta sau pe o banca in apropierea marilor compozitori romani, trecatorii sunt invitati sa asiste si la recitaluri de muzica.

Printre cei care au oferit mi­ni­re­ci­ta­luri in aer liber s-au aflat si doi ti­neri chitaristi: Catalin Vlad (24 de ani) si Radu Valcu (22 de ani), ambii studenti ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, la sectia Chitara Cla­sica. Catalin a sustinut in ultimii sap­te ani recitaluri de chitara clasica si flamenco pe scene importante din in­treaga Europa, in tari precum Suedia, Maroc, Franta sau Portugalia. Iar la concursurile de chitara la care par­ticipa obtine de fiecare data premii.

Talentul lui Radu a fost si el re­mar­cat de importanti maestri inter­na­ti­onali din SUA, Spania, Grecia si Germania, care au acceptat sa-i predea cursuri de masterclass. Prieteni foarte buni, cei doi tineri sustin im­pre­u­na concerte, iar de fiecare data pri­mesc minute in sir aplauze.

Acordurile lor de chitara au ra­su­nat zilele trecute si in Gradina Va­lo­­rilor Romanesti. De aceasta data, cei doi au interpretat piese de muzica cla­sica in stil latino. In fiecare joi, in­cepand cu ora 19:00, cei care do­resc sa cunoasca astfel de tinere ta­lente si sa se relaxeze pot participa la aceste evenimente. Intrarea este li­bera. Programul complet al activitatilor din aceasta vara organizate de Fun­datia Dan Voiculescu in Gradina Valorilor este disponibil pe: www.fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Subiecte în articol: observator