x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De sufletul managementului: SNLO construieşte biserici pentru directori şi dă afară minerii

De sufletul managementului: SNLO construieşte biserici pentru directori şi dă afară minerii

de Gabriela Mladin    |    05 Dec 2011   •   09:31
De sufletul managementului: SNLO construieşte biserici pentru directori şi dă afară minerii

Da afara 300 de salariati pana la sfarsitul acestei luni din lipsa de fonduri, dar construieste biserica in cartierul in care locuiesc directorii din compania miniera, liderii de sindicat si politicienii. Este vorba despre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, o societate aflata in subordinea Ministerul Economiei, cea care a alocat 2 milioane de lei pentru acest edificiu.

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia a decis sa construiasca o biserica in cartierul Primaverii din Targu-Jiu pentru care a alocat 2 milioane de lei din fondurile companiei.

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, sustine ca daca aceste fonduri, respective, 2 milioane de lei, nu ajung pentru ridicarea bisericii, vor suplimenta veniturile: "Aici locuiesc 180 de oameni. Nu am facut o analiza a celor care locuiesc aici, n-a fost o destinatie pentru cei cu functii din minerit si energie. Ne costa 2 milioane de lei pentru aceasta biserica, de la proiect pana la infrastructura. Sigur, daca pe parcursul lucrarii se vor ivi si alte cheltuieliu, vom face corectii la buget', a declarat Burlan.

Condescu: "Nu doar SNLO trebuie sa contribuie!'

In acest cartier locuiesc "stramutatii de lux' asa cum i-a numit presa, pe directorii din SNLO, liderii de sindicat si oamenii politici, care si-au construit vile din banii statului. Mai exact, acestia profitau de informatiile din interiorul companiei unde se vor extinde carierele de carbune, cumparau in zona terenuri si gospodarii taranesti la preturi modice, iar apoi negociau cu societatea la care lucrau stramutarea si reconstructia caselor cu sume si de 12 ori mai mari. Multi dintre directorii care au folosit aceasta metoda de imbogatire s-au ales cu condamnari penale, unele definitive altele care inca se judeca.

Printre acestia, liderul de sindicat Marin Condescu, cel care sustine ca aceasta biserica este a tuturor minerilor din Gorj: "Nu doar SNLO trebuie sa contribuie la acest lacas de cult, poate trebuie sa vina si ceilalti (n.r. Complexurile energetic Rovinari si Turceni) cu alte sume. Acesta este un cartier in care locuiesc si minerii si energeticienii', sustine Condescu, cel care detine o vila frumoasa in acest cartier, facuta din banii companiei de lignit.

SNLO da afara 300 de angajati in cateva saptamani

Acum, SNLO a decis sa le construiasca in cartier o biserica, unde mitropolitul Olteniei, Irineu, a venit sa puna piatra de temelie.

In acelasi timp, SNLO a notificat AJOFM Gorj cu deiziile de disponibilizare a 300 de angajati pana la 30 decembrie anul acesta, intrucat compania nu mai poate suporta financiar salariile acestora. "S-au primit la AJOFM Gorj, din partea SNLO, 300 de notificari prin care se anunta disponibilizarea salariatilor pana la data de 30 decembrie anul acesta', a declarat Romeo Chiriac, director AJOFM Gorj.

Asadar, bani pentru salariati nu exista, compania luand masura disponibilizarii angajatilor, insa, in buget s-au gasit lejer 2 milioane de lei pentru ridicarea bisericii, iar, conform directorului general, Daniel Burlan, daca e nevoie de mai mult se mai gasesc.

×
Subiecte în articol: snlo