x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parada Militară de Ziua Naţională a României a luat sfârșit

Parada Militară de Ziua Naţională a României a luat sfârșit

01 Dec 2021   •   10:28
Parada Militară de Ziua Naţională a României a luat sfârșit

UPDATE Parada Militară de Ziua Naţională a României a luat sfârșit

UPDATE Parada Militară de Ziua Naţională a României a început.

STIRE INITIALA De Ziua Națională, politicienii au trasmis mesaje pe rețelele de socializare. Premierul Nicolae Ciucă, alături de alți membri ai Guvernului, a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut. Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă vor participa la parada de la Arcul de Triumf.

„La 1 decembrie sărbătorim istoria, eroii neamului, moștenirea și libertatea noastră. În urmă cu 103 ani, la Alba Iulia, părinții fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită. Azi, eroii noștri sunt medicii, antreprenorii, liderii care revoluționează și gestionează companii, dar mai ales fiecare român care muncește zilnic în țară și peste hotare. Partidul Național Liberal transformă România într-o ţară modernă și prosperă. Am convingerea că acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investiții și susținerea prin orice mijloace a capitalului privat și a inovației. Doar așa vom ajunge să avem o Românie puternică, țara pe care și-au dorit-o înaintașii noștri la 1918. Onorăm istoria și eroii de azi. Dar, cel mai important, în aceste vremuri complicate, este să ne amintim că există o singură Românie! O Românie unită sub valori și principii democratice. La mulți ani, România! La mulți ani, români”, este mesajul liderului PNL, Florin Ciucă.

La rândul său, Marcel Ciolacu transmite că Ziua Națională este cel mai bun prilej pentru a deschide un nou capitol, în care toți românii să fie parte.

„Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără românii obișnuiți, adesea rămași anonimi, care au întreținut acest vis timp de secole și au luptat cu toată ființa pentru înfăptuirea sa. La fel ca atunci, avem datoria ca astăzi să onorăm contribuția celor care țin pe umerii lor această națiune. Să nu uităm că România este în primul rând a lor, nu doar a celor privilegiați din vârf. A tatălui care se trezește cu noaptea în cap pentru a avea grijă de mica sa afacere. A mamei care se chinuie din greu cu două job-uri pentru a-i oferi o viață mai bună copilului său. A tinerilor care învață pe rupte pentru a-și face un rost în viață. A bunicilor care după o viață de muncă vor să se bucure în liniște de nepoți. Ei sunt România! Ei sunt românii care ne amintesc în fiecare zi cine suntem și ce valori avem cu adevărat. Ziua de azi trebuie să fie a lor! A tuturor românilor care cu cinste, demnitate și curaj duc prin munca lor această națiune înainte. Pentru ei, avem datoria ca, după 103 ani de la Marea Unire, să dăm la o parte lucrurile care ne separă și să construim din nou. Avem o oportunitate extraordinară în față. Depinde doar de noi dacă vom reuși, astfel încât peste câțiva ani să ne bucurăm cu toții pentru realizările pe care le-am făcut împreună! La mulți ani, români! La mulți ani, România”, adaugă social-democratul.

Eurodeputatul Eugen Tomac amintește de reîntregirea națiunii roâne.

„Ziua de 1 Decembrie ne îndeamnă să cinstim trecutul țării noastre, dar în același timp să ne mobilizăm tot ce avem mai bun pentru a clădi România viitorului. Indiferent de ce parte a Prutului ne aflăm, cu toții avem dreptul să visăm la reîntregirea națiunii române. La mulți ani, România! La mulți ani, țara mea de glorii, țara mea de dor”, este mesajul lui Tomac.

Gabriela Firea citează în mesajul său din Alexandru Vlahuță.

„Într-o ţară aşa de frumoasă, cu un trecut aşa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deştept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie şi cum să nu-ţi ridici fruntea, ca falnicii strămoşi de odinioară, mândru că poţi spune: Sunt român! Sunt vorbele lui Alexandru Vlahuţă. România Pitorească a lui Vlahuţă! România Pitorească a noastră, a tuturor românilor, oriunde ne-am afla pe acest pământ! De Ziua României, îţi propun să nu o mai pedepsim atâta prin vorbe şi prin fapte, ci să ne amintim cât de multe sacrificii s-au făcut pentru acest petic de pământ. Astăzi este ziua noastră ! Să lăsăm deoparte toate supărările şi nemulţumirile şi să ne bucurăm că suntem români! România trebuie să aibă un ideal, idealul unei ţări suverane şi prospere, respectate în lume. Să învăţăm lecţia înaintaşilor noştri şi să rămânem cu faţa la istorie! Cu fiecare bătaie a inimii şi cu fiecare respiraţie, în zile fericite sau în tristeţi împovărătoare, dragostea de ţară ne rămâne neschimbată, precum dragostea de mamă. La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Premierul Nicolae Ionel Ciucă și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, au participat miercuri dimineață la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut.

Copreședintele AUR George Simion participă la ceremonia organizată la Alba Iulia.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă vor participa la parada de la Arcul de Triumf.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mesaje ziua nationala