x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie - Comisie pentru fetiţa gravidă

Decizie - Comisie pentru fetiţa gravidă

de Andrada Floria    |    26 Iun 2008   •   00:00

O comisie interministerială va decide dacă fetiţa de 11 ani din Neamţ, violată de unchiul ei şi în­săr­ci­nată în luna a cincea, va putea în­trerupe sau nu sarcina. Comisia este alcătuită din medici, psihologi, jurişti şi va decide pînă mîine, 27 iunie, dacă fetiţa va trebui să întrerupă sarcina sau nu.



O comisie interministerială va decide dacă fetiţa de 11 ani din Neamţ, violată de unchiul ei şi în­săr­ci­nată în luna a cincea, va putea în­trerupe sau nu sarcina. Comisia este alcătuită din medici, psihologi, jurişti şi va decide pînă mîine, 27 iunie, dacă fetiţa va trebui să întrerupă sarcina sau nu. Conform ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (foto), cadrul legal actual nu permite întreruperea unei sarcini mai mari de 14 săptămîni, nici măcar în cazul unui viol sau al unui incest, ambele fiind valabile în cazul fetiţei din Neamţ.  

În cazul în care decizia comisiei va fi în favoarea avortului, va fi mo­dificată şi legislaţia, în acest sens urmînd să fie organizată şi o dezbatere publică. În caz contrar, fetiţa va putea beneficia de intervenţia pentru întreruperea de sarcină în străinătate. Însă chiar dacă specialiştii din cadrul comisiei susţin că este corect din punct de vedere medical, juridic şi moral ca o sarcină rezultată din urma unui viol sau a unui incest să nu ajungă la termen, această decizie nu o poate influenţa pe fetiţa din Neamţ. Părinţii fetei sînt decişi totuşi să meargă în Anglia, unde legislaţia permite avortul chiar dacă sarcina este mai mare de 14 săptămîni.

×
Subiecte în articol: observator