x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie intarziata - Cazul Bordei, amanat din nou

Decizie intarziata - Cazul Bordei, amanat din nou

de Monica Andrei Capatos    |    25 Ian 2007   •   00:00
Decizie intarziata - Cazul Bordei, amanat din nou

Situatia Parcului Bordei a fost discutata din nou la sedinta Comisiei de Urbanism din cadrul Primariei Capitalei. Pentru ca situatia este delicata si poate crea un precedent, nici ieri nu s-a luat o decizie chiar daca la sfarsitul lunii instanta se va pronunta in procesul dintre Costel Constanda (foto), proprietarul Parcului Bordei, si Consiliul General al Capitalei.

Omul de afaceri solicita in continuare aprobarea Planului Urbanistic Zonal, care sa-i permita construirea unui cartier de lux pe spatiul verde, motiv ce a stat si la baza procesului mai sus amintit.

Intre timp, Constanda a vandut unor ucraineni 4.600 de mp din terenul pe care-l detine in Bordei, acestia urmand a ridica sase blocuri de lux. Pe partea lui, omul de afaceri vrea sa construiasca la randul sau, un hotel de lux si cateva vile pe malul Lacului Floreasca. Varianta exproprierii pe cauza de utilitate publica se pare ca a picat din stat avand in vedere ca metrul patrat in zona este in jur de 2.000 de euro, municipalitatea neputand aloca din buget o suma atat de mare pentru cei 33.000 de mp, atat cat reprezinta proprietatea din Parcul Bordei.

×
Subiecte în articol: observator