x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie luată pe Sprînceană

Decizie luată pe Sprînceană

de Monica Andrei Capatos    |    04 Iul 2008   •   00:00
Decizie luată pe Sprînceană

Consiliul Superior al Magistraturii a decis ieri să-i apere reputaţia judecătoarei Camelia Sprînceană, cea care a dat două decizii definitive şi irevocabile în două cazuri controversate, respectiv Bordei şi Parcul Tineretului.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis ieri să-i apere reputaţia judecătoarei Camelia Sprînceană, cea care a dat două decizii definitive şi irevocabile în două cazuri controversate, respectiv Bordei şi Parcul Tineretului.


Jurnalul Naţional a dezvăluit modul în care Marioara Micşunescu, o altă Constanda a spaţiilor verzi, a obţinut printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, dată de Camelia Sprînceană, peste 20.000 de metri pătraţi în Parcul Tineretului. Situaţia era copiată la indigo după cazul Parcului Bordei, cînd aceeaşi judecătoarea a dat o altă decizie definitivă şi irevocabilă, dîndu-i cîştig de cauză lui Costică Cosntanda.

Probabil simţindu-se cu musca pe căciulă, Camelia Sprînceană a cerut CSM printr-un memoriu să-i fie apărată reputaţia profesională. Şi pentru că nu ne aşteptam la surprize, CSM a constatat că, în dosarul Tineretului, Sprînceană nu a încălcat normele deontologice prin hotărîrea pe care a luat-o. Nu ne miră cu nimic acest fapt, mai ales că şi în cazul Bordei judecătoarea a ieşit tot basma curată. “Verificările efectuate au concluzionat că, în ce priveşte modul de desfăşurare a procesului, nu au fost constatate violări ale legii de procedură, instanţa asigurînd, pe lîngă o echitabilă administrare şi interpretare a probelor, şi caracterul contradictoriu şi public al dezbaterilor, toate părţile fiind prezente personal sau reprezentate în instanţă”, se precizează în raportul efectuat de CSM. Revenind la cazul Tineretului, pe baza deciziei date de Sprînceană, Marioara Micşunescu a obligat Consiliul General al Capitalei să aprobe un schimb de terenuri în urma căruia negustoreasa a intrat în posesia a 20.107 metri pătraţi, comasaţi la marginea Parcului Tineretului, evident pe spaţiul verde.

 
VERDICT. “Nu se pot reţine elemente de conduită necorespunzătoare în exercitarea obligaţiilor profesionale şi îndatoririlor de serviciu de către doamna judecător Camelia Sprînceană. Singurul aspect confirmat fiind acela că, din întîmplare, ambele cauze (n.r. – Bordei şi Tineretului) au revenit pentru soluţionare unui complet de judecată din care a făcut parte şi doamna judecător Camelia Sprînceană. S-a subliniat însă că acest lucru nu poate fi imputat în nici un caz judecătorului care, fiind învestit cu judecată unei cauze, era obligat să o soluţioneze potrivit dispoziţiilor legale. Apreciez că solicitarea privind apărarea reputaţiei profesionale formulate de doamna Camelia Mioara Sprînceană este justificată”, se mai arată în raport. Şi pentru că nu mai credem de mult în întîmplări, trebuie să precizăm că decizia a fost pronunţată cu numai trei zile înainte de cea care i-a dat dreptul lui Constanda să construiască în Parcul Bordei. Cert este un lucru, Camelia Sprînceană prin hotărîrile date a reuşit să distrugă, cel puţin în acte, două parcuri importante ale Capitalei. Campania Jurnalului Naţional a salvat în final Parcul Bordei, în ciuda verdictelor “corecte” luate de instanţe pe Sprînceană. Sperăm ca noul primar general, Sorin Oprescu, să preia cazul Parcului Tineretului şi să propună un schimb de terenuri, în cazul în care Marioara Micşunescu deţine actele legale pentru cei 20.000 de metri pătraţi din spaţiul verde.

×