x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie - Parcul Bordei, la mana consilierilor

Decizie - Parcul Bordei, la mana consilierilor

de Monica C. Andrei    |    05 Apr 2006   •   00:00
Decizie - Parcul Bordei, la mana consilierilor

Cazul Bordei va fi luat in discutie din nou maine la sedinta Consiliului General. La solicitarea Jurnalului National, Primaria Capitalei va face o noua expertiza a copacilor din Parcul Bordei. Investigatiile vor incepe in aceasta saptamana si vor fi facute de Institutul de Cercetare Agrosilvica. Peste 120 de arbori au fost taiati ilegal de Constanda.

Sapte vile de lux si un hotel de zece etaje. Asta vrea sa construiasca Costel Constanda in Parcul Bordei. Proiectul va fi discutat maine de consilierii municipali, care trebuie sa decida daca il lasa sa construiasca sau nu pe spatiul verde.

Omul de afaceri cere, pe langa aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), cel care-i permite sa inceapa constructia cartierului, si despagubiri in valoare de 63 de milioane de euro, reprezentand veniturile pe care acesta le-ar fi obtinut in urma valorificarii spatiilor de birouri pe care le-ar fi construit in zona. "PD nu va aproba sub nici o forma proiectul lui Constanda daca nu da parcului si un element de utilitate publica", ne-a declarat ieri Adriean Videanu, primarul general.

PROMISIUNI. Totul a inceput in septembrie 2003, cand Costica Constanda a obtinut 3,3 hectare de teren in Parcul Bordei, la schimb pentru alte terenuri pentru care investitorul cumparase de la fostii proprietari dreptul litigios si a castigat procesele de retrocedare. In timp ce se afla in proces cu autoritatile locale, omul de afaceri a inceput sa defriseze ilegal zona verde. La sfarsitul anului trecut a secerat peste 100 de copaci, iar in urma cu cateva saptamani, alti cativa arbori.

La ultima intalnire cu autoritatile, Constanda a pronuntat cel mai des numele presedintelui Traian Basescu, care era primar general in perioada in care a intrat in posesia terenului. Omul de afaceri sustine ca Basescu i-ar fi promis modificarea PUZ-ului, lucru practic interzis de Legea mediului.

×
Subiecte în articol: observator parcul bordei