x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deciziile din Justiţie, criticate şi în SUA sau Franţa, dar nu acuză nimeni un atac la statul de drept (VIDEO)

Deciziile din Justiţie, criticate şi în SUA sau Franţa, dar nu acuză nimeni un atac la statul de drept (VIDEO)

10 Ian 2014   •   16:53
Deciziile din Justiţie, criticate şi în SUA sau Franţa, dar nu acuză nimeni un atac la statul de drept (VIDEO)

Criticile aduse deciziilor luate în Justiţie nu apar doar în România, ci chiar şi în Statele Unite ale Americii sau Franţa, doar că acolo nimeni nu spune că a critica Justiţia înseamnă a ataca statul de drept, a arătat Alina Petrescu în ediţia de vineri a emisiunii "Esenţial", de la Antena 3.

Congresmanul american Ruben Hinojosa declara, în 2012, că o decizie a Curţii Supreme referitoare la legea imigraţiei este îngrozitoare. În 2013, un grup întreg de congressmani declarau despre o decizie a aceleaşi curţi că este o adevărată lovitură pentru drepturile fundamentale ale americanilor. Totodată, în Franţa, Biroul Senatului a respins miercuri cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a industriaşului şi senatorului de dreapta Serge Dassault, acuzat de cumpărare de voturi în orasul unde a fost primar.

Dintre cei 26 de membri ai biroului Senatului, 13 s-au opus cererii de arestare preventivă a senatorului şi de percheziţionare a locuinţelor sale. 12 s-au pronuntat pentru şi unul s-a abţinut. E a doua oară în ultimul an când conducerea senatului francez refuză să-i ridice imunitatea lui Dassault.




×