x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declarație ȘOCANTĂ a Elenei Cârstea despre Ioan Gyuri Pascu: ”A fost retras din viaţa artistică”

Declarație ȘOCANTĂ a Elenei Cârstea despre Ioan Gyuri Pascu: ”A fost retras din viaţa artistică”

30 Sep 2016   •   17:47
Declarație ȘOCANTĂ a Elenei Cârstea despre Ioan Gyuri Pascu: ”A fost retras din viaţa artistică”

Cântăreaţa Elena Cârstea, prietena din copilărie a lui Ioan Gyuri Pascu, a declarat vineri la Agnita, după înmormântarea acestuia, că ea crede că ar fi trebuit să se facă o electrocardiogramă, cel mai mare reproş făcându-l însă celor care l-au "retras" din viaţa artistică pe actor.

"În primul rând, eu nu sunt doctor. Ăsta e un subiect care ar trebui să-l discutaţi cu Dănuţa. Singura mea opinie (...), ar fi trebuit să fie o electrocardiogramă făcută. Nu ştiu motivele, nu ştiu din ce cauză şi cine. E uşor să arunci cu piatra, dar trebuie văzut. Nu ajută pe nimeni, (....) că Gyuri tot o murit şi nu mai e", a spus Elena Cârstea.

Ea a menţionat că Ioan Gyuri Pascu nu s-a retras din viaţa artistică, ci ''a fost retras".

"Dumnezeu să îl odihnească! Suntem trişti cu toţii şi, din păcate, scena românească a mai pierdut un om bun şi vreau să vă zic că nu ştiu ce ar trebui să se întâmple ca să aveţi grijă de artişti, nu când au murit, ci cât trăim. Că nu ne ajută nici statui, nici diplome, nici osanale. Că tot am auzit că Gyuri s-a retras din viaţa artistică, Gyuri a fost retras. Deci în momentul în care nu te mai cheamă la spectacol, nu mai ai un contract, te retrag ei automat, inclusiv voi televiziunile. Vreau să ştiu ultima televiziune care l-a chemat pe Gyuri", a mai spus Cârstea.

Îndurerată de pierderea prietenului din copilărie, Elena Cârstea, venită acasă la Agnita, din America, unde locuieşte de mai mulţi ani, a criticat posturile de televiziune că nu promovează adevăraţii artişti şi actori.

"E foarte greu, pentru că e aşa o degringoladă. Cred că nu vă pasă de artiştii..., artişti din ţara asta. Şi aţi demonstrat-o de nenumărate ori. Eu sunt sătulă. Eu sunt din America, iertaţi-mă că vă spun, dar văd numai fete în fundul gol, ziceţi că sunteţi obsedaţi sexual. Îmi pare foarte rău, dar aşa se percepe. Poate lumea mai vrea şi altceva să vadă. Nu v-aţi săturat numai de porcării de genul ăsta şi de cântăreţe pseudo-cântăreţe şi actori pseudo-actori?!", a adăugat Cârstea.

Elena Cârstea şi interpretul de muzică populară Marcel Părău, cei doi prieteni din copilărie ai lui Gyuri Pascu, au fost vineri alături de familia actorului la înmormântarea care a avut loc în cimitirul evanghelic din Agnita. Slujba a fost oficiată de patru preoţi ortodocşi, Ioan Gyuri Pascu fiind creştin ortodox. El a fost înmormântat alături de sora şi părinţii săi. La înmormântare au fost prezenţi şi foşti colegi din "Divertis" ai lui Ioan Gyuri Pascu.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, numeroşi artişti, formaţia "Semnal M", mitropolitul Ardealului au trimis coroane cu mesaje de condoleanţe.

Actorul a fost înmormântat cu mesaje scrise de prieteni, cunoscuţi, vecini, rude, colegi, puse pe două panouri de hârtie şi aşezate pe sicriu, în prezenţa a sute de oameni care l-au aplaudat îndelung pe ultimul drum.

Ioan Gyuri Pascu a murit luni, la vârsta de 55 de ani.

În acest caz au fost declanşate mai multe anchete privind modul în care au intervenit echipajele ambulanţelor chemate la locuinţa actorului. www.agerpres.ro

×