x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declaraţia impresionantă a prietenei Magdei Drăghici, moartă în accident: “Nu-l blestem, nu-l urăsc şi nu-l condamn pe Huidu!"

Declaraţia impresionantă a prietenei Magdei Drăghici, moartă în accident: “Nu-l blestem, nu-l urăsc şi nu-l condamn pe Huidu!"

18 Oct 2011   •   12:28
Declaraţia impresionantă a prietenei Magdei Drăghici, moartă în accident: “Nu-l blestem, nu-l urăsc şi nu-l condamn pe Huidu!"

Accidentul produs duminica de Serban Huidu a schimbat viata a trei familii. Trei oameni au murit, iar lumea apropiatilor lor a luat o intorsatura tragica. Pe site-ul brasovultau.ro, sub titlul “in memoriam', a aparut o cutremuratoare epistola scrisa de o femeie, buna prietena a Magdei Draghici, una dintre victime.


O chema Magda. Ca o adevarata brasoveanca, a iubit muntele si a stiut sa-l respecte, a mers pe munte o viata, a facut ski o viata si n-a avut niciodata nici un accident pentru ca de mica a fost invatata ca lucrurile importante se fac cu rost, respectand cu sfintenie niste reguli, cu responsabilitate, fata de tine si fata de cei din jur. Asa a facut si cu viata ei – si-a trait-o cu rost si cu responsabilitate. Si-a faurit o firma de succes, Toledo, care mergea bine chiar si pe criza asta. Nu avea foarte multi salariati, doisprezece, dar incercati sa asigurati painea cea de toate zilele pentru doisprezece oameni si pe urma mai vorbim. Chiar daca a avut esecuri in casnicie, si-a gasit pana la urma sufletul pereche, un om de aceeasi exceptionala calitate, alaturi de care a inflorit.

O chema Magda si era frumoasa. O frumusete care tasnea nu neaparat din niste trasaturi frumoase, ci mai cu seama din zambetul asa de cald, sugubat, putin poznas.

O chema Magda si era vesela. O veselie si un optimism tonic care contrasta cu firea ei rezervata, discreta, extrem de responsabila. Pe Magda te puteai baza, daca zicea ca face un lucru stiai ca-l face negresit. Ii multumesc lui Dumnezeu ca timp de patruzeci de ani Magda fost aici, la indemana, la un pas de mine, de noi toti colegii ei de clasa.

Ii multumesc lui Dumnezeu ca n-a ramas schilodita, nici ea si nici sufletul ei pereche, epava intr-un scaun cu rotile sau intr-un pat de spital. Nu-l urasc pe Huidu, nu-l blestem si nu-l condamn cum atatia altii fac acum, poate ca pe drept. L-am compatimit duminica, dar acum nu mai sunt in stare. Vreau doar sa stiti, in acest imens vartej mediatic, ca intamplarea cruda face ca toti cei trei trecuti din aceasta lume intr-o clipa cruda de dimineata de duminica erau oameni minunati, cu suflet frumos si bun. Si ca prietena si colega mea era un om minunat pe care o chema Magda."

×