x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Marcel Vela: Vom înființa un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună în cadrul Spitalului „Gerota”

VIDEO. Marcel Vela: Vom înființa un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună în cadrul Spitalului „Gerota”

27 Oct 2020   •   16:44
VIDEO. Marcel Vela: Vom înființa un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună în cadrul Spitalului „Gerota”
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmați cu noul coronavirus 124 de angajați ai MAI. De la începutul pandemiei și până în prezent, 4.117 angajați MAI s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar nouă persoane au decedat.

De asemenea, Vela a anunţat că va fi înfiinţat un centru de transfuzie cu plasmă autoimună în cadrul Spitalului "Gerota" al MAI.

„Anunţăm că vom crea un centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioţilor. Pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înfiinţat un centru de transfuzii de donare de sânge, de plasmă convalescentă. Această măsură este cu atât mai necesară având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacienţii grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica şansă la viaţă. Acest centru va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin coşmarul numit COVID-19 şi vor face tot ce le stă în putinţă pentru a avea rezultate dintre cele mai bune", a spus Vela. 

-------------------------------------------------

Știre inițială. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, chestorul de poliție Dinu Dragomir, împuternicit director al Direcţiei Medicale, și comisarul-șef de poliție Alida Mose, împuternicit director general al Spitalului de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" Bucureşti, susțin, marți, 27 octombrie, o declarație de presă, la sediul MAI, la ora 16:00.

Știre în curs de acutalizare...

×